Ο Ολυμπιακός μια βδομάδα μετά την εμφατική 24ρα (75-51) επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, κοντράρεται ξανά με τον αιώνιο» αντίπαλο, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της Euroleague.
Ένα εντελώς διαφορετικό ματς από εκείνο του Σούπερ Καπ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να το γνωρίζει αυτό και να προετοιμάζει την ομάδα του για μια «μάχη», στην οποία ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει διάφορα θέματα.
Το σημαντικότερο όλων είναι το αν θα αγωνιστεί ή όχι ο Μουσταφά Φαλ στο ντέρμπι της Παρασκευής, καθώς ο Γάλλος σέντερ ήταν στη Γερμανία τη Δευτέρα, προκειμένου να πάρει μια γνώμη σχετικά με τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζει στο γόνατο του και δεν είναι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας.
Για αυτό τον λόγο ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν σήμερα για το αν θα συμμετέχει ή όχι στην αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό, σε συνεργασία πάντα και με τους γιατρούς της ομάδας, με την πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού ωστόσο να είναι πως δεν πρέπει να επιβαρυνθεί αν αισθάνεται καταπονημένος.
Εφόσον, ο Φαλ είναι «οκ» θα είναι στην 12αδα για το ΟΑΚΑ και θα φανεί αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ αν αποφασιστεί να μείνει εκτός και να μην επιβαρυνθεί, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι ο Ίγκνας Μπραζντέικις, που δεν είναι στο 100% μεν, αλλά θα του κάνει καλό και για ψυχολογικούς λόγους αν είναι στην αποστολή. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο για τον Φαλ και ταυτόχρονα για τον Λιθουανό, αλλά και για τις επιλογές του Μπαρτζώκα ενόψει ντέρμπι «αιωνίων».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
LIVE: Ιταλία – Βόρεια Ιρλανδία. Παρακολουθήστε live στις 21:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ιταλία – Βόρεια Ιρλανδία για τα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Με γκολ του Καντίογλου στο 53', η Τουρκία του Μοντέλα νίκησε 1-0 τη Ρουμανία στο γήπεδο της Μπεσίκτας κι έγινε η πρώτη ομάδα που περνάει στους τελικούς των ευρωπαϊκών πλέι οφ για πρόκριση στο Μουντιάλ
Ο Ντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μονακό, για τη νίκη επί της Ντουμπάι, αλλά και για το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ θα είναι πιθανότατα κατάμεστο.