Μετά τον παρατεταμένο καύσωνα, που σάρωσε τη χώρα για περισσότερο από δύο εβδομάδες, το σκηνικό του καιρού άλλαξε σήμερα, Πέμπτη, ραγδαία, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και 14 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στην Ξάνθη, όπως αναφέρει το xanthinea.gr, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η σύντομη αλλά έντονη θεομηνία που έπληξε μια μεγάλη έκταση του κάμπου, με την εμφάνιση, μάλιστα ανεμοστρόβιλου.
Στην περιοχή από τα Μάγγανα έως και το Κουτσό τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.
Ξερίζωσε καλλιέργειες ο ανεμοστρόβιλος
Ένας μικρός ανεμοστρόβιλος ξήλωσε κολώνες της ΔΕΗ, οροφές από κτηνοτροφικές μονάδες και τοίχους περιφράξεων. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε αγροτικές εκτάσεις, με τον ισχυρό άνεμο να ξεριζώνει καλλιέργειες.
Για τις ζημιές έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς ενώ αναμένεται τις πληγείσες περιοχές να επισκεφθούν ειδικά κλιμάκια που θα προχωρήσουν στην καταγραφή, ώστε να δρομολογηθεί η καταβολή αποζημιώσεων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας