ΑΔΕΔΥ: Άκαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να δώσουν μαζικά το «παρών» στις αυριανές κινητοποιήσεις.
Άκαρπη ήταν η συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, δεν πήρε θετική απάντηση σε καθένα από τα αιτήματα που τέθηκαν στον υπουργό και τον υφυπουργό.
Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ αιτήθηκε άμεση αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα της διετίας 2016/17 και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, όσο και στα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη την Ελλάδα.

Από τη συνάντηση της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών (Eurokinissi)
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Ιουλίου 2023, συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Θάνο Πετραλιά.
Από πλευράς ΑΔΕΔΥ ετέθησαν στην συζήτηση όλα τα οικονομικά μας αιτήματα και συγκεκριμένα:
- Αυξήσεις, άμεσα, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
- Ξεπάγωμα της διετίας 2016/17
- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
- Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
- Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας
- Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη
Οι απαντήσεις τόσο του υπουργού όσο και του υφυπουργού ήταν αρνητικές σε όλα τα αιτήματα που θέσαμε. Ακόμα και για πιο απλά αιτήματα που έχουν και το λιγότερο δημοσιονομικό κόστος, όπως η κατάργηση του 2% υπέρ της ανεργίας και το ξεπάγωμα της διετίας 2016 -17, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.
Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους να δώσουν μαζικά το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 19/07/23 ώρα 9.00 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) και στις συγκεντρώσεις που θα οργανώσουν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη την Ελλάδα».
Πηγή: OT.gr
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)





































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442