Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δικαίωση της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τους προϊσταμένους του e-ΕΦΚΑ

Δικαίωση της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τους προϊσταμένους του e-ΕΦΚΑ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτήρισε «μη νόμιμες» τις προκηρύξεις του διοικητή του e-ΕΦΚΑ για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων.

Mη νόμιμες έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών τις προκηρύξεις του διοικητή του e-ΕΦΚΑ για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων των γενικών διευθύνσεων και των προϊσταμένων περιφερειακών υπηρεσιών και ιδιώτες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευαγγελίας Νίκα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, δικαίωσε την ΑΔΕΔΥ που είχε προσφύγει στο δικαστήριο, κρίνοντας ότι οι προκηρύξεις του διοικητή του e-ΕΦΚΑ για την πλήρωση των επίμαχων θέσεων προϊσταμένων, με τριετή θητεία, δεν ήταν νόμιμες.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι:

1) Η απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ, κατά το μέρος που όρισε ότι υποψήφιοι για επιλογή σε θέσεις προϊσταμένων στις γενικές διευθύνσεις: α) Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης, β) Στρατηγικής και Ανάπτυξης, καθώς και γ) στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Κρήτης, όπως και οι αντίστοιχες προσβαλλόμενες προκηρύξεις, «δεν ήταν νόμιμες».

Και δεν ήταν νόμιμες, γιατί δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου 4892/2022, αφού «δεν τεκμηριώνεται γιατί στις θέσεις αυτές μπορεί, εν όψει των αρμοδιοτήτων, της φύσεως και της αποστολής τους, να τοποθετηθούν ιδιώτες ως υπάλληλοι επί θητεία και όχι αποκλειστικά μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι» και

2) Η απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ και οι προσβαλλόμενες προκηρύξεις «δεν ήταν νόμιμες κατά το μέρος που θέτουν όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στη διαδικασία, αποκλίνοντας από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 84 παρ. 4 του Υπαλληλικού Κώδικα, παρ’ όλον ότι ο ν. 4892/2022 ρητώς παραπέμπει στην ως άνω διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα.

Sports in

Equipe: «Η Φραπάρ δέχτηκε επίθεση από τον Καρυπίδη, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας» (pic)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τα γαλλικά Μέσα δεν θα μπορούσαν να μην τα σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024