Η Εθνική Νέων προετοιμάζεται εν όψει της πρεμιέρας του Euro Κ-19 που θα διεξαχθεί στη Μάλτα και ο Τάσος Θέος ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή της ομάδας.
Η Εθνική Νέων θα συμμετάσχει στο Euro K-19 που θα διεξαχθεί στη Μάλτα (3-16) Ιουλίου και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας για την τελική φάση του τουρνουά.
Ο προπονητής της Εθνικής επέλεξε να πάρει μαζί του ένα σύνολο 20 ποδοσφαιριστών, που θα προσπαθήσουν να διακριθούν στα γήπεδα της Μάλτας.
Η Εθνική μας βρίσκεται στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με την Ισλανδία, την Νορβηγία και την Ισπανία. Στη διοργάνωση η Ελλάδα είχε περάσει ως πρώτη του ομίλου της στα προκριματικά.
Από τον κάθε ένα από τους 2 ομίλους της διοργάνωσης περνούν οι δύο πρώτοι απευθείας στα ημιτελικά. Στον 1ο όμιλο ξεχωρίζουν η Πορτογαλία και η Ιταλία.
Η Εθνική ομάδα αναχωρεί για την Βαλέτα, αύριο, Κυριακή 2 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση στο έδαφος της Μάλτας το ίδιο βράδυ (20:30).
Το πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο το δίνει απέναντι στην Νορβηγία (4/7, 19:00), για να ακολουθήσει ο αγώνας κόντρα στην Ισπανία (7/7, 19:00) και το φινάλε στον όμιλο δίνεται με την Ισλανδία (10/7, 22:00).
Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Νέων για το Euro Κ-19:
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.