O πάπας Φραγκίσκος αναρρώνει μετά την επέμβασηστο έντερο στην οποία υποβλήθηκε χθες Τετάρτη, στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. Σήμερα το απόγευμα, «έσπασε το πρωτόκολλο», όπως συνηθίζει, και ζήτησε από τους συνεργάτες του να του δώσουν το κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως, τηλεφώνησε στη μητέρα του μικρού Μιγκέλ Άνχελ, του παιδιού που είχε βαπτίσει πριν από δύο μήνες στο ίδιο νοσοκομείο, κατά την προηγούμενη εισαγωγή του, εξαιτίας οξείας βρογχίτιδας.
Ο μικρός, περουβιανής καταγωγής, νοσηλευόταν στην καθολική πολυκλινική ύστερα από την πτώση του από παιδικό κάθισμα.
Του άφησε φωτογραφίες με αφιέρωση η μητέρα του παιδιού
Το μεσημέρι η μητέρα του Μιγκέλ Άνχελ είχε πάει στο νοσοκομείο Τζεμέλι για να ευχαριστήσει τον πάπα Φραγκίσκο, να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση και να του αφήσει φωτογραφίες της οικογένειάς της με την αφιέρωση «να ξαναποκτήσεις γρήγορα όλες τις δυνάμεις σου».
«Θα μας άρεσε να περάσουμε ένα απόγευμα μαζί για να γνωρίσεις καλύτερα την οικογένειά μας διότι, πλέον, είσαι μέρος της ζωής μας» έγραψε η λατινοαμερικανή μητέρα.
Παρότι δεν μπόρεσε να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της τηλεφώνησε λίγο αργότερα για να την ευχαριστήσει και να της υποσχεθεί ότι, εκτός απροόπτου, θα ξανασυναντηθούν σύντομα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας