Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ με 21-19 στον πρώτο τελικό της Handball Premier.
Οι Ερυθρόλευκοι γύρισαν από το -8 (13-5) και προηγήθηκαν με 19-18, αλλά στα τελευταία λεπτά οι κιτρινόμαυροι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και με ένα επιμέρους 3-0 πήραν τη νίκη με 21-19 και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Σπουδαίο ρόλο στη νίκη της ΑΕΚ έπαιξε ο τερματοφύλακάς της, Μάτσκεβιτς, ο οποίος έκανε συνολικά 17 αποκρούσεις, μεταξύ άλλων σε πέναλτι και τετ α τετ, με τον Λευκορώσο να σταματάει τον Ολυμπιακό και να οδηγεί την Ενωση στο 1-0.
Οι δύο ομάδες πλέον δίνουν ραντεβού για τον δεύτερο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (17/5, 19:30) στην έδρα του Ολυμπιακού (Ηλιούπολη). Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο τρίτος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου.
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται να προηγείται με 13-8 στο 24’. Σε εκείνο το σημείο οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και με ένα σερί 3-0 κατάφεραν να μειώσουν σε 13-8, πριν οι Κιτρινόμαυροι κάνουν το 13-9 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και από το -6 (17-11) κατάφερε να ισοφαρίσει σε 17-17 και λίγο αργότερα να περάσει μπροστά με 19-18. Το παιχνίδι είχε γίνει πλέον ντέρμπι, με τους παίκτες της ΑΕΚ, όμως, στα τελευταία λεπτά να αποδεικνύονται ψυχραιμότεροι και να επικρατούν με 21-19, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η οικονομική «ανάσα» φέρνει το όριο μισθοδοσίας της Μπαρτσελόνα στα 432,8 εκατ. ευρώ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει με μεγάλη διαφορά στην κορυφή της LaLiga.