Βίντεο αποκεφαλισμού: ΟΗΕ και ΕΕ ζητούν να «λογοδοτήσουν οι δράστες» – Το Κρεμλίνο ζητεί να ελεγχθεί «η αυθεντικότητά του»
«Στον κόσμο των 'fakes' στον οποίο ζούμε, πρέπει να βεβαιωθούμε πως το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό», είπε ο Πεσκόφ
Η αποστολή στην Ουκρανία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε «σοκαρισμένη» από το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και το οποίο φαίνεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου από Ρώσο στρατιώτη.
Η αποστολή του ΟΗΕ αναφέρθηκε επίσης και σε δεύτερο βίντεο το οποίο δείχνει «ακρωτηριασμένα πτώματα, προφανώς Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου» και ζήτησε «αυτά τα περιστατικά να αποτελέσουν αντικείμενο πραγματικής έρευνας και οι δράστες τους να λογοδοτήσουν».
Και η ΕΕ ζητά να λογοδοτήσουν οι δράστες
Εξάλλου η ΕΕ θα ζητήσει «να λογοδοτήσουν όλοι οι δράστες και οι συνεργοί εγκλημάτων πολέμου» στην Ουκρανία, όπως τόνισε σήμερα η Ναμπίλα Μασράλι εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Η ΕΕ «δεν διαθέτει πληροφορίες για την αυθεντικότητα του βίντεο», αλλά «αν αυτή επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μία ακόμη σκληρή υπενθύμιση της απάνθρωπης φύσης της ρωσικής επιθετικότητας», πρόσθεσε η ίδια.
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ζήτησε σήμερα να ελεγχθεί η «αυθεντικότητα» του βίντεο.
«Πρόκειται φυσικά για φρικτές εικόνες», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας. ««Στον κόσμο των ‘fakes’ στον οποίο ζούμε, πρέπει να βεβαιωθούμε πως το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442