Την κατάργηση του VAR ζήτησε ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, μετά τα όσα συνέβησαν στον χθεσινό αγώνα των Δράκων με την Ζιλ Βισέντε για το πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας του Οπόρτο να διαμαρτύρεται για τις δύο αποβολές των Ζοάο Μάριο (35’) και Ουρίμπε (52’), αλλά και για το ακυρωθέν γκολ της Πόρτο στο 68’ (σ.σ για οφσάιντ).
«Με βάση την απόδοση του VAR στα δύο αυτά παιχνίδια, ζητώ να τελειώνουμε με το VAR. Ας παίζουμε το ποδόσφαιρο όπως έπρεπε να το παίζουμε. Αν το VAR για άλλους λειτουργεί και για άλλους όχι, ας το καταργήσουμε! Να το ξεφορτωθούμε αν υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια», ήταν τα λόγια του προέδρου της Πόρτο.
Στο παιχνίδι με την Ζιλ Βισέντε η Πόρτο προηγήθηκε στο 4’ με τον Ταρεμί, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 14΄με τον Ναβάρο και στο 45+2’ έκαναν το 2-1 με πέναλτι του Μουρίλο. Στο δευτερο μέρος το σκορ δεν άλλαξε, με την Πόρτο να μένει στο -8 από την κορυφή και την Μπενφίκα.
Στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στη δράση μπήκε ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και όπως όλα δείχνουν θα είναι στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν για το ματς της Παρασκευής κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.
Με Τσέριν, Τουμπά και Σάντσες η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ - Πρόβλημα με τον Κώτσιρα