Ερντογάν: «Δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία ζήτησε από τον Πούτιν ανήμερα της εισβολής
«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφών», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε μια «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφών», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Τι συζήτησαν
Ο Τούρκος ηγέτης τάχθηκε επίσης υπέρ της επανέναρξης ισχύος της συμφωνίας για εξαγωγές σιτηρών που υπέγραψαν Μόσχα και Κίεβο υπό την αιγίδα της Τουρκίας.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο συμπλήρωσε ότι στην συνομιλία τους τέθηκε και το θέμα της εξαγωγής ρωσικών λιπασμάτων και γεωργικών προϊόντων.
Γαλλική σύσταση
Σε κάθε περίπτωση, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του ότι υπάρχει ανάγκη «να αυξηθεί η πίεση και η απομόνωση της Ρωσίας» για να την αναγκάσει να «εγκαταλείψει» την «επιθετικότητά» της κατά της Ουκρανίας, ανέφερε το Ελιζέ.
«Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του κράτους υπογράμμισε την πρόκληση της καταπολέμησης οποιασδήποτε παράκαμψης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442