Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Αλλάζει την καμπάνια από το «Αιώνας της Τουρκίας» στο «Αρχίζουμε από την αρχή»

Ερντογάν: Αλλάζει την καμπάνια από το «Αιώνας της Τουρκίας» στο «Αρχίζουμε από την αρχή»

Οι σεισμοί στην Τουρκία με τα καταστροφικά αποτελέσματά τους για τον τουρκικό λαό αναγκάζουν τον πρόεδρο της χώρας Ερντογάν ν' αλλάξει γραμμή πλεύσης και να επαναχαράξει τον προεκλογικό σχεδιασμό του.

Οι φονικοί σεισμοί στην Τουρκία ανάγκασαν το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διαφοροποιήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, αναφέρει δημοσίευμα της «Μιλλιέτ» (στη φωτογραφία του Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office via Reuters, στιγμιότυπο από την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στις πληγείσες περιοχές).

Αλλάζει το σλόγκαν

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση του τούρκου προέδρου Ερντογάν με στελέχη του κόμματός του.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε όπως το θέμα των σεισμών στη χώρα περιληφθεί ανάμεσα στα 4 βασικά κεφάλαια του προεκλογικού τους προγράμματος.

Επιπλέον, το σλόγκαν «Αιώνας της Τουρκίας», με το οποίο το κόμμα διεξάγει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία, αλλάζει και διαφοροποιείται ως «Αρχίζουμε από την αρχή».

Την ίδια στιγμή, πηγές αναφέρουν ότι ο τούρκος πρόεδρος εμμένει στην αρχική του θέση για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 14 Μαΐου, δίνοντας οδηγίες να πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, επισκέψεις σε σεισμόπληκτες περιοχές όπου στήθηκαν αντίσκηνα και προσωρινά σπίτια.

Δόθηκαν επίσης οδηγίες, κατά τις επισκέψεις αυτές να μην μεταδίδεται μουσική και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις να διεξάγονται σε χαμηλούς τόνους.

Τα τέσσερα βασικά κεφάλαια

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν επίσης ότι τα 4 βασικά κεφάλαια στα οποία θα δώσει προτεραιότητα το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αφορούν στη «φυσική αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς», «στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των σεισμοπαθών» και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανόν παρόμοιων σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών στο μέλλον.

Θα δοθεί, επίσης, προτεραιότητα στα βήματα που θα μπορούσαν να ληφθούν για ν’ αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις και η οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα οι σεισμοί, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται συνολικά σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024