Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Βουλευτής του Ερντογάν έφτιαξε σε… κόλλα Α4 το σχέδιο ανοικοδόμησης σεισμόπληκτης περιοχής [βίντεο]

Τουρκία: Βουλευτής του Ερντογάν έφτιαξε σε… κόλλα Α4 το σχέδιο ανοικοδόμησης σεισμόπληκτης περιοχής [βίντεο]

Βροχή τα σχόλια στο twitter για τον «αρχιτέκτονα» βουλευτή

«Οι πόλεις μας θα χτιστούν στα σωστά μέρη, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε πιο γερές πόλεις. Ξέρουμε τι είδους δοκιμασία αντιμετωπίζουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτό», δήλωσε χθες Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφερόμενος φυσικά στο καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Σήμερα Παρασκευή, συνέβη το εξής… Ο βουλευτής του AKP φαίνεται σε βίντεο να ετοιμάζει το σχέδιο ανοικοδόμησης σε ένα πρόχειρο χαρτί, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Σε μία κόλλα Α4

Bουλευτής του κόμματος του Ερντογάν που εκλέγεται στην πόλη Μάρας έφτιαξε το νέο σχέδιο της ισοπεδωμένης από τον σεισμό περιοχής του σε μια… κόλλα Α4 και μάλιστα το παρουσίασε στους πληγέντες κατοίκους.

Ο βουλευτής του AKP φαίνεται σε βίντεο να ετοιμάζει το σχέδιο ανοικοδόμησης σε ένα πρόχειρο χαρτί, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο βουλευτής «αρχιτέκτονας» του Ερντογάν ακούγεται να λέει: «Την πρώτη γειτονιά θα την κατασκευάσουμε εδώ. Κοιτάζουμε να είναι σε περιοχές που δεν περνάει το ρήγμα. Την άλλη γειτονιά θα την έχουμε εδώ κάτω στην περιοχή Κιλιλι. Την άλλη εδώ αριστερά στην περιοχή Ορχάν Γκαζί. Την άλλη θα την έχουμε στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο. Δηλαδή σε αυτό το σημείο, εδώ, εκεί, εδώ κι εκεί».

Χιλιάδες τα επικριτικά σχόλια στο Twitter

Όπως ήταν αναμενόμενο χιλιάδες ήταν τα επικριτικά σχόλια των τούρκων πολιτών που σχολίασαν το βίντεο.

«Λάβαμε εκπαίδευση από πολύ υψηλού επιπέδου καθηγητές για χρόνια. Περάσαμε άγρυπνες νύχτες και εργαστήκαμε από τα δεδομένα μέχρι το σχεδιασμό. Αποδεικνύεται ότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι τόσο εύκολος, ένα Α4 και ένα στυλό αρκεί (!)».

«Αυτός ο τύπος είναι πολεοδόμος ή αρχιτέκτονας; Αν έχει μια αχαλίνωτη επιθυμία να χτίσει και να σχεδιάσει μια πόλη, ας τον αφήσει να παίξει minecraft».

«Ο Ταγίπ επέλεγε την τοποθεσία της γέφυρας από ένα ελικόπτερο. Δεν υπάρχει ούτε ένας λογικός άνθρωπος που να μπορεί να πει «Είσαι γεωλόγος, γεωφυσικός ή πολιτικός μηχανικός;»;

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024