Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος σεισμός στην Τουρκία: «Ακούγαμε τα κτίρια να καταρρέουν και μετά φωνές» - Η μαρτυρία Έλληνα εθελοντή

Νέος σεισμός στην Τουρκία: «Ακούγαμε τα κτίρια να καταρρέουν και μετά φωνές» – Η μαρτυρία Έλληνα εθελοντή

Ο Νίκος Ράγκος, εθελοντής στην Αντιόχεια, μιλά για τις στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του νέου ισχυρού σεισμού 6,4 Ρίχτερ

Για τις στιγμές καταστροφής που αντίκρισε αλλά και όσα συγκλονιστικά βίωσε μετά τον χθεσινό σεισμό στην Τουρκία, μίλησε στο MEGA και στο Live News ο εθελοντής στην Αντιόχεια, Νίκος Ράγκος.

«Εμείς είμαστε εδώ από την Πέμπτη. Έχουμε δει τι έχει περάσει η πόλη. Η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά μετά τον χθεσινό σεισμό. Εκεί που πίναμε ένα τσάι για αν ζεσταθούμε, κρυφτήκαμε κάτω από το τραπέζι. Με τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ ακούγαμε τα κτήρια να καταρρέουν και βλέπαμε το απόλυτο σκοτάδι. Μετά ακούγαμε φωνές και σειρήνες».

Ο κ. Ράγκος δήλωσε πως η οργάνωση στην οποία συμμετέχει είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση, που συνήθως βοηθάει πρόσφυγες. Δουλειά τους είναι να παρέχουν και ψυχολογική βοήθεια.

«Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός αποφασίσαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εμείς παρέχουμε και ψυχολογική βοήθεια και αυτό που βλέπουμε είναι τρομοκρατημένα παιδιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Ο οποιοσδήποτε κρότος τους τρομάζει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να φύγουν ή δεν έχουν που να πάνε».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024