Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα, στην ανατολική Βολιβία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.
Το δυστύχημα, τα αίτια του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε έναν δρόμο που συνδέει την πόλη Σάντα Κρους με το χωριό Σαϊπίνα.
Τραυματίες σε νοσοκομεία
«Έχουμε 11 νεκρούς και 23 τραυματίες» είπε ο Όσκαρ Μεντράνο, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Unitel.
Ορισμένοι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σαϊπίνα ενώ άλλοι, η κατάσταση των οποίων ήταν πιο σοβαρή, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Σάντα Κρους.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) το 2021 στη Βολιβία σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα 1.325 άνθρωποι και 11.155 τραυματίστηκαν.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.