Τατάρ: Η Τουρκία έχει δικαιώματα για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο
«Έχουμε δικαιώματα σε κάθε μέρος που έχουν δηλώσει ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνα εκεί με την εξουσία που έχουμε παραχωρήσει στην Τουρκία» σημειώνει ο Τατάρ
«Η Τουρκία είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου. Δεν μπορώ να σκεφτώ την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί», υποστήριξε για μία ακόμα φορά σε δηλώσεις του, προκειμένου να υπερασπιστεί τα τετελεσμένα της κατοχής ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.
Ο Τατάρ ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία για να παραστεί στους Αγώνες Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ικόνιο σε δηλώσεις του στο TGRT Haber υποστήριξε ότι υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που θέλει να περικυκλώσει την Ανατολία και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.
«Έχουμε δικαιώματα»
Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Sigma: «Έχουμε δικαιώματα σε κάθε μέρος που έχουν δηλώσει ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνα εκεί με την εξουσία που έχουμε παραχωρήσει στη Δημοκρατία της Τουρκίας».
«Δεν έχουν λόγο μόνο οι Έλληνες στη Μεσόγειο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι ένας ξεχωριστός λαός» υποστήριξε επιμένοντας στις θέσεις του περί δύο λαών στην Κύπρο ο τουρκοκύπριος ηγέτης.
Υπενθύμισε δε ότι πήγε στο Τασουτζού πριν από 10 ημέρες προκειμένου να επισκεφθεί το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν. Έκανε λόγο για «ένα σημείο καμπής που δείχνει πόσο ισχυρή έχει γίνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν και ελπίζω ειλικρινά ότι θα οδηγήσουν σε καλή τύχη».
Σύμφωνα δε με τον Τατάρ κανένας δεν μπορεί να χωρίσει τον τουρκοκυπριακό λαό από την Ανατολία.
- NBA: Με τριπλ-νταμπλ και νικητήριο καλάθι του Γιόκιτς οι Νάγκετς «πέρασαν» από το Φοίνιξ (vids)
- Αγαθονήσι: Παρέλαση των δύο μαθητών του νηπιαγωγείου μαζί με μαθητές από τα Βριλήσσια
- Δίκη υποκλοπών: Πως οι δικηγόροι υπεράσπισης «έδειχναν» την ΕΥΠ ως βασική εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο
- Σε έναν κόσμο που αλλάζει και η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή
- «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη διπλωματία των ΗΠΑ» λέει ο Μπαγαΐ
- Why March 25 Marks Greece’s Independence Day
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/3): Δράση με Champions League γυναικών στο MEGA και Euroleague
- Τσαγκαράκης: Οι πλαστοί πίνακες, η πολιτιστική μας κληρονομιά και ο… κακός φωτισμός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442