Οικονόμου: Πρόσθετοι πόροι για την βιολογική κτηνοτροφία και παραγωγή
Πόσα χρήματα θα διατεθούν
Στην ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας και παραγωγής αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Η διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατ. Euro για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας και ακόμα 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής αποδεικνύουν πως με σχέδιο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έμπρακτα προτεραιότητά μας», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου στο tweet του.
Η διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκ. € για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας & ακόμα 70 εκ. & για τη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής αποδεικνύουν πως #με_σχέδιο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έμπρακτα προτεραιότητα μας. @georgantasgr
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) May 23, 2022
Τη διάθεση των πρόσθετων πόρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια νέας τυροκομικής μονάδας στη Μαγνησία, όπου συνομιλώντας με παραγωγούς τούς διαβεβαίωσε: «Θα σταθούμε στο πλευρό σας όσο διαρκεί αυτή η κρίση».
Επενδύσεις μέσω Ταμείου Ανάκαμψης
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλει στον ευρύτερο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με πρόνοιες για επενδύσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει 19,3 δισ. ευρώ από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την νέα προγραμματική περίοδο, διατηρώντας αμετάβλητη την κοινοτική στήριξη, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πόροι μειώθηκαν κατά 10%.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442