Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με άφατη θλίψη τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση, ο οποίος έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών.
Ο Κώστας Τσαούσης γεννήθηκε το 1960 στην Ελευσίνα. Ήταν πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση στο περιοδικό «Θούριος» και συνέχισε το 1985 στην εφημερίδα «Αυγή» και έπειτα στην «Καθημερινή». Παράλληλα, είχε μια σύντομη συνεργασία με το περιοδικό «ΚΛΙΚ» και την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «Αθήνα 9,84», στο οικονομικό ρεπορτάζ.
Το 1990 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εφημερίδα «Το Βήμα», παραμένοντας για δέκα και πλέον έτη στο δυναμικό του ΔΟΛ. Διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», συνιδρυτής της ιστοσελίδας «eco2day.gr», ενώ από το 2010 κι έπειτα, απασχολήθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο Κώστας Τσαούσης, πρωτοπόρος του οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ, άνοιξε το δρόμο των θεματικών ιστοσελίδων για πολλούς νεότερους συναδέλφους του. Εκτός από εξαιρετικός οικονομικός συντάκτης, διέθετε ευρύτατη παιδεία και γνώσεις πέραν των οικονομικών. Για το λόγο αυτό, μπορούσε να προσεγγίζει τα θέματά του από διαφορετικές οπτικές και να τα συνδυάζει με το ιστορικό παρελθόν.
Άνθρωπος δημιουργικός, έμπειρος και εργατικός, είχε πολλά ακόμη να προσφέρει, «έφυγε», όμως, πολύ νωρίς, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλους τους συνεργάτες και τους φίλους του.
Το Δ.Σ. συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαιτέρως την πολυαγαπημένη του μητέρα Σοφία και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.
Η κηδεία του Κώστα Τσαούση θα γίνει την Πέμπτη, 19 Μαΐου, στις 11.30 π.μ., στο Κοιμητήριο Καλλιθέας. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου».
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας