Meteo: Κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 η θερμοκρασία του φετινού Απριλίου
Ο πέμπτος πιο θερμός για την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
Ελαφρώς πιο χαμηλές τιμές μεγίστων θερμοκρασιών από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 στη βόρεια Ελλάδα και ελαφρώς πιο υψηλές στη νότια Ελλάδα κατέγραψαν 51 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατά τον Απρίλιο του 2022.
Γενικά, ο φετινός Απρίλιος ήταν ο τέταρτος πιο θερμός Απρίλιος για τη Θεσσαλία από το 2010, ο πέμπτος πιο θερμός για την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ο έκτος πιο θερμός για τη Δυτική Ελλάδα και ο έβδομος πιο θερμός για τη Βόρεια και τη Στερεά Ελλάδα.
Θετικές και αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας
Οι συχνές αλλαγές των καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά το πρώτο μισό του μήνα, οδήγησαν σε θετικές και αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις απείχαν έως και 12 βαθμούς Κελσίου από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι περισσότερες ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας καταγράφηκαν στα Χανιά της Κρήτης με 21 ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και τη Σπάρτη με 18 ημέρες, ενώ στην Αθήνα και το Κιλκίς υπήρξαν 17 ημέρες με μέγιστες ημερήσιες τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο.
Το διάστημα 16-22 Απριλίου ήταν ιδιαίτερα ψυχρό, με το σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών να καταγράφει αρνητικές αποκλίσεις έως και 10 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Την ίδια περίοδο, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι στην Κρήτη είχαν σαν αποτέλεσμα τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στις 17 Απριλίου, όταν καταγράφηκαν μέγιστες θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442