Παρί Σεν Ζερμέν- Μαρσέιγ 2-1: Ενα βήμα μακριά από τη στέψη η Παρί
Με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να βρίσκουν δίχτυα, η Παρί έκαμψε την αντίσταση (2-1) της Μαρσέιγ, εκτοξεύοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 15 πόντους. Με νίκη την Τετάρτη, οι Παριζιάνοι κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο.
Τέλος στις όποιες ελπίδες της Μαρσέιγ έβαλε απόψε η Παρί. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν έστω και δύσκολα (2-1) των Μασσαλών, αγκαλιάζοντας και με τα δύο χέρια την κούπα του γαλλικού πρωταθλήματος.
Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να χτυπάει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο εκτόξευσε τη διαφορά από τη Μαρσέιγ στους 15 πόντους και προετοιμάζεται για τη φιέστα τίτλου τον Μάιο.
Το πρώτο… championship point είναι προγραμματισμένο την Τετάρτη για την Παρί, που φιλοξενείται από την Ανζέ. Με τρίποντο στο Stade Raymond Kopa, η παρέα των Νεϊμάρ, Μέσι και Εμπαπέ θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Από τα πρώτα λεπτά, η Παρί μπήκε δυνατά στο ματς, θέλοντας να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Μόλις στο 12ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Βεράτι έκανε το γέμισμα για τον Νεϊμάρ που πρόλαβε την έξοδο του Λόπεθ και με ωραία προβολή, έγραψε το 1-0.
Η Μαρσέιγ πίεσε στα επόμενα λεπτά και στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, έφτασε στην ισοφάριση. Στο 31ο λεπτό, Παγέτ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντοναρούμα έχασε την μπάλα και ο Τσαλέτα Τσαρ με προβολή πάνω από τη γραμμή, σκόραρε για τους Μασσαλούς.
Οι Παριζιάνοι έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τη λύση να έρχεται μέσω της άσπρης βούλας. Μετά από χέρι του Ρονζιέ, ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση για το 2-1.
Τελικά στο 45+1’ η Παρί κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ρονζιέ και ο Εμπαπέ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1.
Στο 85ο λεπτό ο Σαλιμπά σκόραρε με πλασέ εξ επαφής μετά από εκτέλεση φάουλ του Παγέτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Ετσι, η Παρί έφτασε στο τρίποντο και βρίσκεται μια… ανάσα από την κούπα της Ligue 1.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Οι πρωταθλητές Θάντερ νίκησαν στο φινάλε τους Σέλτικς σε μια ιστορική βραδιά για το ΝΒΑ κατά την οποία ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ έσπασε το ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν από το 1963.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την ήττα των Μπακς στο Μαϊάμι όπου αστόχησε στο τελευταίο σουτ, αλλά και συνολικά για τη φετινή πορεία της ομάδας του στο NBA.
Ο Παναθηναϊκός έκανε βήμα πρόκρισης στους «8» του Europa League με τη νίκη επί της Μπέτις, χάρη στην οποία ισοφάρισε και το καλύτερο αήττητο ευρωπαϊκό σερί της ιστορίας του.