Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Η Αγία Σοφία, το εμβληματικό μνημείο πολιτισμού που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί, φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής την πρώτη νυχτερινή προσευχή για το Ραμαζάνι μετά από 87 ολόκληρα χρόνια.
Οι πιστοί μουσουλμάνοι που έσπευσαν για να προσευχηθούν ήταν χιλιάδες, ενώ στη τελετή ήταν παρών ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς.
Ο χώρος της Αγίας Σοφίας είχε μετατραπεί σε μουσείο με απόφαση του θεμελιωτή της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ το 1935. Το 2020 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε την απόφαση να προσδώσει στο ιστορικό μνημείο χαρακτήρα αμιγώς θρησκευτικό αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις, ακόμα και της UNESCO.
Τον Ιούλιο του 2020 η Αγία Σοφία άρχισε να λειτουργεί και πάλι ως τζαμί, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Το ρολόι της ιστορίας είχε πια γυρίσει πίσω, στα μέσα του 20ου αιώνα.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.