Νίκη «ανάσα για την Χέρτα (3-0), «καθάρισε» εύκολα η Μάιντς (4-0)
Η Χέρτα Βερολίνου πήρε μια σπουδαία νίκη με 3-0 απέναντι στη Χόφενχάιμ, έφτασε τους 26 βαθμούς και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ και η Μάιντς επικράτησε άνετα με 4-0 της Αρμίνια Μπίλεφελντ για την 27η αγωνιστική της Bundesliga.
Η Χέρτα Βερολίνου πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Χοφενχάιμ, καθώς επικράτησε με 3-0 εντός έδρας και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πλασαριστούν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η Μάιντς είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, επικρατώντας με 4-0 για την 27η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.
Ο Αγώνας
H Xέρτα Βερολίνου πέτυχε την πρώτη της νίκη μέσα στο 2022, πρώτη μετά από πέντε διαδοχικές ήττες αλλά και πρώτη έπειτα από ένα αρνητικό σερί 10 αγώνων στην Bundesliga. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 39′ λεπτό της αναμέτρησης με Σταρκ και πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 63′ λεπτό του αγώνα με τον Μπελφοντίλ και έβαλαν την βάσεις για την νίκη και κατάφεραν να κλειδώσουν το παιχνίδι στο 74′ λεπτό της αναμέτρησης με το αυτογκόλ του Ράουμ.
Έτσι η Χέρτα κατάφερε να πάρει μια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην τρίτη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στην Ευρώπη.
Ο αγώνας
Η Μάιντς δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στη Αρμίνια Μπίλεφελντ και από την αρχή της αναμέτρηση επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ μόλις στα 27 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού με τον Μπάρκνταρντ. Ο Νιακατέ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 65′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 75′ ο Μπάρκνταρντ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σκοράροντας από τα έντεκα βήματα και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
Η Μάιντς κέρδισε και τρίτο πέναλτι, στο 79′ με τον Ινγκβάρστεν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διαμορφώνει το τελικό 4-0, με τους γηπεδούχους να γίνονται η πρώτη ομάδα που σκοράρει τρία γκολ με τρεις εκτελέσεις πέναλτι με ισάριθμούς διαφορετικούς σκόρερ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.