Πώς ο Πύργος του Άιφελ κατάφερε να ψηλώσει έξι μέτρα
Το ύψος του Πύργου του Άιφελ, που κατασκευάστηκε από τον Γουσταύο Άιφελ στα τέλη του 19ου αιώνα, ανέρχεται πλέον σε 330 μέτρα
Ο Πύργος του Άιφελ «ψήλωσε» σήμερα κατά 6 μέτρα αφού μια νέα κεραία ψηφιακού ραδιοφώνου στερεώθηκε στην κορυφή του μνημείου αυτού στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το ύψος του Πύργου του Άιφελ, που κατασκευάστηκε από τον Γουσταύο Άιφελ στα τέλη του 19ου αιώνα, ανέρχεται πλέον σε 330 μέτρα μετά την αερομεταφορά με ελικόπτερο και την τοποθέτηση στην κορυφή του μιας κεραίας DAB+ (ψηφιακού ήχου).
🇫🇷 Depuis 133 ans, je ne cesse de grandir ! Aujourd’hui, nous célébrons un nouveau chapitre historique : l’ajout d’une antenne qui me fait passer de 324m à 330m ! #tourEiffel330M
📸SETE/TDF @clguillaume pic.twitter.com/53MqWtj52A
— La tour Eiffel (@LaTourEiffel) March 15, 2022

Όταν κατασκευαζόταν, ο Πύργος του Άιφελ είχε ξεπεράσει το Μνημείο του Ουάσινγκτον και είχε γίνει η ψηλότερη κατασκευή που είχε φτιάξει ο άνθρωπος στον κόσμο, έναν τίτλο που κατείχε επί τέσσερις δεκαετίες, μέχρι την ολοκλήρωση του Κτιρίου Κράισλερ στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1929.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο TripAdvisor, ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο.

Ωστόσο ο πύργος αυτός χρησιμοποιείται επίσης για μεταδόσεις εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια και το ύψος της κορυφής του έχει αλλάξει πολλές φορές, με τις αντικαταστάσεις κεραιών που είχαν παλιώσει.
Εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το ελικόπτερο που κατέβασε την κεραία στη βάση της στην κορυφή του πύργου, όπου εργάτες την στερέωσαν, ενώ όλη η επιχείρηση αυτή διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου ανησυχούσε για τις ερωτικές σκηνές με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στο «Marty Supreme» – Τελός καλό, όλα καλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442