Οι Φερστάπεν και Φέτελ αρνούνται να τρέξουν στο GP της Ρωσίας
Οι δυο πιλότοι της Formula 1 ξεκαθάρισαν πως δεν θα αγωνιστούν στο Ρωσικό Grand Prix, εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ρωσικά στρατεύματα έχουν εισβάλει στην Ουκρανία και έχουν ξεκινήσει πόλεμο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα. Αυτή η εμπόλεμη σύρραξη έχει ήδη συνέπειες σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, με τη Formula 1 να μην αποτελεί έκπληξη.
Σήμερα η Formula 1 εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει να ακυρώσει τον αγώνα στο Σότσι, ενώ στη συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του τεστ στη Βαρκελώνη, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ρωτήθηκε σχετικά, αποκαλύπτοντας πως δεν θα αγωνιστεί στη Ρωσία, αν ο αγώνας γίνει κανονικά:
«Μιλώντας για τον εαυτό μου, πιστεύω πως δεν πρέπει να πάω, και δεν πάω. Είναι λάθος να αγωνιστούμε σε αυτή τη χώρα. Λυπάμαι για τους αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, που σκοτώνονται για ανόητους λόγους.»
Παρόμοια ήταν τα σχόλια και του Mαξ Φεστάπεν: «Πιστεύω πως όταν μία χώρα είναι σε πόλεμο, δεν είναι σωστό να αγωνιστούμε εκεί, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, όλο το paddock θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.»
Τέλος, ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε πως η απόφαση για το αν θα γίνει ή όχι το GP δεν είναι στα χέρια των οδηγών: «Αυτή θα είναι μία απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Formula 1. Ως οδηγοί έχουμε την άποψή μας, αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε μόνοι μας.»
Η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα, η «Gazzetta dello Sport», ταράζει την καθημερινότητα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με ρεπορτάζ που τονίζει ότι ο Φώτης Ιωαννίδης προβάρει τη φανέλα της Λάτσιο!
Αντιπροσωπεία του μπασκετικού Ολυμπιακού επισκέφτηκε την Τρίτη την παιδιατρική πτέρυγα του Ιατρικού Κέντρου προσφέροντας δώρα και χαμόγελα στα παιδιά που νοσηλεύονται.
Στο πλαίσιο της βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς ο Στέφανος Ντούσκος εξέφρασε το παράπονο του για την αντιμετώπιση που έτυχε από τους Ελληνες αθλητικούς δημοσιογράφους.
Σε επέμβαση αρθροσκόπησης στο αριστερό γόνατο, υπεβλήθη ο Νεϊμάρ τη Δευτέρα, με στόχο να επιστρέψει στη δράση τον Φεβρουάριο και να τεθεί στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι ενόψει του προσεχούς Μουντιάλ.