Γερμανία – Νέο μαύρο ρεκόρ με πάνω από 65.000 κρούσματα κοροναϊού σε μία μέρα
Είναι η πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας στη γερμανική επικράτεια που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων ξεπερνά το επίπεδο των 60.000 μέσα σε μια μέρα.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 65.371 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.195.321, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
Πρόκειται για αριθμό κρουσμάτων άνευ προηγουμένου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι επίσης η πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας στη γερμανική επικράτεια που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων ξεπερνά το επίπεδο των 60.000 μέσα σε μια μέρα.
Οι θάνατοι 264 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 98.538 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.