Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με κεντρικό στόχο την προώθηση της συνεργασίας του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού και των υποδομών της χώρας, για την ανάδειξη και προστασία των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ποικιλιών ελιάς και του ελαιόλαδου.
Το Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο οι «Οι Δρόμοι της Ελιάς» αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία της πολιτείας που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει και να συντονίσει τις επιστημονικές και ερευνητικές δυνάμεις με στόχο η χώρα να αποτελέσει ένα ισχυρό συνδιαμορφωτή προτεραιοτήτων και πόρων στο τομέα της ελαιοκομίας διεθνώς, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των εγχώριων ελαιοκομικών προϊόντων του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς στις διεθνείς αγορές.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με κεντρικό στόχο την προώθηση της συνεργασίας του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού και των υποδομών της χώρας, για την ανάδειξη και προστασία των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ποικιλιών ελιάς και του ελαιόλαδου.
Στους επιμέρους στόχους της δράσης εντάσσεται η ανάδειξη και η προστασία των ελληνικών ποικιλιών ελιάς, η φυτοπροστασία και ειδικότερα η καταπολέμηση σημαντικών εχθρών της ελιάς με σύγχρονες τεχνικές και η ενίσχυση των εργαλείων προστασίας των καταναλωτών έναντι αθέμιτων πρακτικών και νοθείας καθώς και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της χώρας.
Στο εθνικό δίκτυο συμμετέχουν με συμπληρωματική ερευνητική και αναλυτική δράση, εκτός του ΕΦΕΤ και 12 ερευνητικοί φορείς από όλη την Ελλάδα. Επιστημονικός συντονιστής της δράσης είναι ο Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Αθανάσιος Μολασιώτης. Η δράση χωρίζεται σε 3 υποέργα τα οποία ασχολούνται με τη γενετική της ελιάς (συντονιστής ο ΕΛΓΟ Δήμητρα – Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος), τη φυτοπροστασία (συντονιστής το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας – Καθηγητής Ιωάννης Βόντας) και τα προϊόντα της ελιάς (συντονιστής ο ΕΦΕΤ – Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης).
Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας