Ο Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ θα δώσει το «παρών» στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam.
Ο 21χρονος Καναδός βγήκε νικητής από τη μάχη των νέων, καθώς ο Κάρλος Αλκαράθ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι.
Ο Αλιασίμ είχε φροντίσει όμως να πάρει ένα ισχυρό προβάδισμα από το ισπανικό «φαινόμενο», καθώς προηγούνταν με 2-0 σετ (6-3, 6-1), πριν από την οριστική διακοπή εξαιτίας του προβλήματος του Αλκαράθ.
Ο 21χρονος έγινε ο πρώτος Καναδός που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του US Open και ο δεύτερος πιο νέος μετά τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο το 2009.
«Είναι ένα εκπληκτικό ορόσημο. Ήταν ένα φανταστικό τουρνουά για μένα. Φυσικά, ήταν ένα περίεργο τέλος σήμερα. Αλλά στο τέλος πέρασα. Θα έχω την ευκαιρία να παίξω την Παρασκευή ενάντια σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, για να έχω την ευκαιρία να είμαι στον πρώτο μου τελικό Grand Slam. Είναι καταπληκτικό, χαίρομαι που πέρασα και θα προσπαθήσω να κερδίσω το επόμενο» ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Αλιασίμ.
Αντίπαλός του στους «4» θα είναι ο ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ανεβαίνει η ένταση για τη διαιτησία στην Ιταλία καθώς τιμωρήθηκαν τρεις διαιτητές για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Λάτσιο κόντρα στην Φιορεντίνα. Φωνάζουν για προβληματική εκπαίδευση οι ρέφερι
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Μαρτίν Ντεμικέλις και μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν να παλεύουν με μεγάλα κύματα και ισχυρά ρεύματα στην Ουρουγουάη και τελικά σώθηκαν από ναυαγοσώστες.