Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φαινόμενο Σάκκαρη «τρελαίνει» τον πλανήτη

Το φαινόμενο Σάκκαρη «τρελαίνει» τον πλανήτη

Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα – Εβγαλε εκτός το Νο.7 και το Νο.11 του κόσμου και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.14 της WTA – Η τεράστια άνοδος μέσα στο 2021, το πρόσωπο – κλειδί στην… εκτόξευση και η μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Μαρία Σάκκαρη.

«Ελληνίδα Θεά»: Ετσι χαρακτηρίζουν την Μαρία Σάκκαρη οι Αμερικανοί, μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε απέναντι στην Μπιάνκα Αντρεέσκου, Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης και την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open.  Μια σπουδαία νίκη για τη συμπατριώτισσά μας, που κατάφερε να αποκλείσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και μάλιστα με ανατροπή, δείχνοντας ότι είναι έτοιμη για… μεγάλα πράγματα. Μάλιστα, μετά την πρόκριση στους «8» του τέταρτου και τελευταίου χρονικά γραντ σλαμ της φετινής σεζόν, «χτύπησε» νέο career high, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα (13/9) θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο. 14 του κόσμου.

Μια νίκη-αποτέλεσμα της σπουδαίας δουλειάς που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Μαρία Σάκκαρη, ειδικά από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Τόμι Χιλ. Η Ελληνίδα τενίστρια το 2018 έκανε την επιλογή που της άλλαξε τη ζωή και… εκτόξευσε την καριέρα της. Αναφερόμαστε φυσικά στην πρόσληψη του Τόμι Χιλ, με τον Βρετανό προπονητή να ενώνει τις δυνάμεις του με την συμπατριώτισσά μας και να δημιουργούν μαζί ένα ακτύπητο δίδυμο.

Ο Τόμι Χιλ μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία, αφού είναι μόλις 26 ετών, αλλά όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος είναι γεννημένος προπονητής. Ο Βρετανός πήρε τη βάση που είχε η Μαρία Σάκκαρη και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο θαυμάζουν σε όλο τον κόσμο και φυσικά κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες. Η Μαρία έκλεισε το 2017 στο Νο. 52 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2018 άρχισε τη συνεργασία της με τον Τόμι Χιλ.

Η πορεία του θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη του Πάτρικ Μουράτογλου. Όπως και ο προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς, ήθελε να γίνει τενίστας τοπ επιπέδου, αλλά δεν είχε ποτέ το παιχνίδι που θα τον έφερνε στην κορυφή. Είναι, όμως, ένας σπουδαίος καθηγητής. Ο άνθρωπος που βελτιώνει, εμπνέει και βελτιώνει καθημερινά την Σάκκαρη.

Μαζί του η Μαρία άρχισε την… αναρρίχηση στην παγκόσμια κατάταξη. Εκλεισε τη χρονιά στο Νο. 41 και το 2019 κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο WTA. Στο Ραμπάτ του Μαρόκου, ενώ έκλεισε τη χρονιά στο Νο. 23.

Το 2020 η Μαρία συνέχισε την ανοδική της πορεία στην κατάταξη της WTA και βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νο. 20 του κόσμου (24/2/2020).

Φέτος, όμως είναι η χρονιά της. Η Σάκκαρη έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις καθόλη τη διάρκεια του 2021, με αποκορύφωμα φυσικά τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε στα ημιτελικά του Αμπου Ντάμπι, στα ημιτελικά του τουρνουά προετοιμασίας που έγινε στην Μελβούρνη, στα ημιτελικά του Μαϊάμι, ενώ έφτασε στους «8» στην Ντόχα, αλλά και στο US Open, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα και στα ημιτελικά, εάν καταφέρει να αποκλείσει την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια μάλιστα δείχνει έτοιμη ακόμα και για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί το φαβορί. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να την κάνει να σταματήσει να ονειρεύεται. Αλλωστε, δεν ήταν το φαβορί ούτε στο παιχνίδι με την Πέτρα Κβίτοβα για τη φάση των «32», αλλά ούτε στο παιχνίδι με την Μπιάνκα Αντρεέσκου, για τους «16» του αμερικάνικου γκραντ σλαμ. Παρόλα αυτά όμως η Μαρία κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να φτάσει σε δύο σπουδαίες νίκες.

Εκτός από την Τσέχα και την Καναδή, η Μαρία στον δρόμο για τους «8» απέκλεισε επίσης τις Κόστιουκ και Σινιάκοβα, αμφότερες με 2-0 σετ. Είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας της και θέλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε στο Ρολάν Γκαρός. Να παίξει σε έναν τελικό επιπέδου γκραντ σλαμ και γιατί όχι να πάρει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της.

Η Καρόλινα Πλίσκοβα, την οποία η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του US Open, αναμφίβολα είναι μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, αλλά η Μαρία δεν τη φοβάται. Στο παρελθόν, άλλωστε, την έχει κερδίσει. Το έκανε το 2018 στη Ρώμη, σε ένα ματς που η συμπατριώτισσά μας επικράτησε με 2-1. Η 26χρονη, μάλιστα, είχε κερδίσει με ανατροπή (3-6, 6-3, 7-5).

Συνολικά έχουν παίξει δύο φορές. Η άλλη ήταν το 2019 και πάλι στη Ρώμη. Στα ημιτελικά, με την Τσέχα, όμως, να κερδίζει με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Η Μαρία βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρα της. Είναι σε τρομερή κατάσταση και παίζει εντυπωσιακό τένις, βγάζοντας νοκ-άουτ σπουδαίες τενίστριες, όπως οι Κβίτοβα και Αντρεέσκου. Τα λεγόμενα της Τσέχας μάλιστα δείχνουν της σπουδαία κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συμπατριώτισσά μας. «Επαιξε καλύτερα από εμένα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Άξιζε τη νίκη. Δεν αστόχησε σε τίποτα. Προσπάθησα, αλλά σέρβιρε πάρα πολύ καλά, δεν μου έδωσε ευκαιρίες.  Πάλεψα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά ήταν σίγουρα καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πέτρα Κβίτοβα, μετά την ήττα από τη Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει μπροστά της μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Στο πρόσφατο Ρολάν Γκαρός έφτασε μια.. ανάσα από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Αν δεν είχε χάσει την ψυχραιμία της στα κρίσιμα σημεία, εάν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική, θα μπορούσε να είχε προκριθεί στον τελικό. Στο παιχνίδι με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα έμαθε πολλά. Εμαθε πως πρέπει να παραμένει ψύχραιμη, όταν το μπαλάκι «καίει». Όταν ένα παιχνίδια και μια πρόκριση, πόσο μάλλον σε έναν τελικό γκραντ σλαμ, κρίνεται στον έναν πόντο.

Είναι πλέον πιο έμπειρη. Εχει την ποιότητα, έχει το μομέντουμ, έχει το παιχνίδι και χωρίς αμφιβολία τον τσαμπουκά που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τενίστριες τοπ επιπέδου, όπως είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα. Είναι στο χέρι της και άπαντες περιμένουν με μεγάλη αγωνία το παιχνίδι με την Τσέχα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (8/9, σ.σ ακόμα δεν έχει βγει το αναλυτικό πρόγραμμα της 10ης ημέρας του US Open).

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024