Η Πρίστινα κρίνει το μέλλον του Φαν Σιπ και όχι μόνο…
Η Ελλάδα πηγαίνει να παίξει ένα «do or die» παιχνίδι απόψε με αντίπαλο το Κόσοβο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η εβδομάδα που ξημερώνει αύριο θα έχει πλούσιο ενδιαφέρον.
Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι το αποψινό για την Εθνική ομάδα. Και δεν είναι ένα απλό παιχνίδι ούτε για τον Τζον Φαν Σιπ. Γιατί; Διότι αν η Ελλάδα δεν φύγει με τη νίκη από την Πρίστινα, εκείνο το… περιβόητο «πλάνο Κατάρ» που είχε για σημαία από την πρώτη του μέρα ο Ολλανδός προπονητής θα πάει περίπατο. Δεν θα υπάρχει μέλλον, δεν θα υπάρχει Κατάρ. Και πιθανόν δεν θα υπάρχει ούτε Φαν Σιπ.
O Ολλανδός θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς στη διάρκεια των προκριματικών. Και με ένα πρόγραμμα… βουνό μπροστά του. Να παίξει με τη Σουηδία σε τρεις μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο, να παίξει με την Ισπανία που μετά από την ήττα στη Στοκχόλμη θα ψάξει νίκες παντού, να παίξει εκτός έδρας με τη Γεωργία. Θα πρέπει να κάνει πολλές και συνεχόμενες υπερβάσεις αν θέλει να αλλάξει τα δεδομένα.
Είναι κακή η συγκυρία για την Ελλάδα. Την έκανε τέτοια η νίκη της Σουηδίας απέναντι στους Ισπανούς, που πλέον δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Είναι κακή και γιατί το Κόσοβο προέρχεται από μια εκτός έδρας νίκη (1-0 στη Γεωργία) που της προσθέτει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Την ίδια μέρα που η Εθνική στην «πρόβα τζενεράλε» απέναντι στην Ελβετία είχε πρόσημο αρνητικό στην εικόνα της.
Σε μια «πρόβα τζενεράλε» που όπως αποδεικνύεται από τα ρεπορτάζ μόνο ως πρόβα δεν λειτούργησε. Με τετράδα στην άμυνα έπαιξε η Ελλάδα στη Βασιλεία. Σε ένα 4-2-3-1. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και 3-5-2 θα παίξει απόψε στην Πρίστινα. Ίσως ο Φαν Σιπ ανησύχησε βλέποντας το πόσο εύκολα έβγαζε φάσεις σε ανοιχτό χώρο η Ελβετία. Και αυτό να θέλει να αποφύγει από το Κόσοβνο, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει την ίδια ποιότητα μιας ομάδας που στο EURO άφησε εκτός συνέχειας κοτζάμ Γαλλία.
Παίζοντας πολλά απόψε για την Ελλάδα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος η εβδομάδα που θα έρθει θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αν έρθει το «τρίποντο» θα πηγαίνουμε για έναν «τελικό» το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ με τη Σουηδία. Αν όχι, θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος. Για τον Φαν Σιπ και όχι μόνο.
Με την Ελλάδα επί της ουσίας «εκτός κόλπου» ο χρόνος ίσως αποδειχτεί πολύτιμος για την επόμενη διοργάνωση. Αρκεί να χτιστεί κάτι σε καλύτερες βάσεις και με μεγαλύτερη ποδοσφαιρική λογική.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι
Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να ορίζεται στο Καραϊσκάκη από την ΚΕΔ και τον Ευαγγέλου στην Τρίπολη.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.