Σκάνδαλο στην Εθνική Ισλανδίας – Η Ομοσπονδία κάλυψε συμβάν σεξουαλικής παρενόχλησης
Σοκ έχει προκαλέσει το θέμα που βγήκε στην δημοσιότητα με ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ισλανδίας να κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και την Ομοσπονδία της χώρας να προσπαθεί να το αποκρύψει για χρόνια.
Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισλανδία και σε ολόκληρη την Ευρώπη μία ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης που «βγήκε» στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες και αφορά τον διεθνή ποδοσφαιριστή, Κολμπάιν Σίγκθορσον.
Ο Σίγκθορσον είχε κατηγορηθεί το 2017, παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, μέχρι που την περασμένη Δευτέρα 31.08, το θύμα έδωσε δημόσια τηλεοπτική συνέντευξη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον 31χρονο ποδοσφαιριστή της Γκέτεμποργκ, ένα Σάββατο βράδυ τον Σεπτέμβριο του 2017 σε κλαμπ του Ρέικιαβικ.
Μάλιστα υποστήριξε πως στη συνέχεια την προσέγγισε ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και της πρότεινε την εξαγορά της σιωπής της, με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό, ώστε το θέμα να μην πάρει διαστάσεις.
«Με έπιασε από το σαγόνι και στη συνέχεια μου έκανε μία επίθεση με το σώμα του. Με έπιασε από το λαιμό αλλά μόνο για μια στιγμή, γιατί παρενεβλήθη ένα άλλο πρόσωπο. Είχα τραύματα για 2-3 εβδομάδες. Την επόμενη μέρα πήρα ιατρική γνωμάτευση για τους τραυματισμούς και πήγα στην αστυνομία για να υποβάλλω μήνυση. Ήμασταν δύο που βιώσαμε το ίδιο πράγμα εκείνο το βράδυ και πήγαμε μαζί για μήνυση. Ο Μπέργκσον πήρε τηλέφωνο τον πατέρα μου και μίλησε και με τους δύο γονείς μου. Είπε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις. Τον έβγαλε από την εθνική για ένα διάστημα. Όμως θα έπρεπε να αντιληφθεί πόσο σοβαρό ήταν αυτό». Μάλιστα, σημείωσε ότι ο πατέρας της επικοινώνησε με e-mail και με τον πρόεδρο της Ισλανδίας, Γκούντνι Γιοχάνεσον, ο οποίος του απάντησε επίσης με e-mail: «Στην απάντηση ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Γκούντνι Μπέργκσον για άλλο λόγο και του ανέφερε και αυτό το ζήτημα», ανέφερε το θύμα.
Απολογήθηκε το Δ.Σ., εκτός Εθνικής ο ποδοσφαιριστής
«Αγαπητά θύματα, σας πιστεύουμε και ζητάμε τη συγχώρεσή σας. Γνωρίζουμε ότι σας απογοητεύσαμε και σκοπεύουμε να βελτιωθούμε» έγραψε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι ο επιθετικός, που κλήθηκε αρχικά, δεν θα είναι τελικά στους αγώνες με τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Γερμανία, για τους προκριματικούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Οι δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του φιλικού αγώνα της Εθνικής με την Παραγουάη. Τι είπε για το μέλλον της ομάδας αλλά και για την αποχώρηση του Μάνταλου.
Παρότι ο Ρόδρι παραδέχθηκε ότι «φυσικά και θα πήγαινα στη Ρεάλ», η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2027
Ο Ζοάν Λαπόρτα ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του στην προεδρία της Μπαρτσελόνα φέρεται να έχει βασικό στόχο για το καλοκαίρι τον Χούλιαν Άλβαρες της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Αποκάλυψη: «Τρέμουν» στο ενδεχόμενο να παίξουν ρόλο στις αξιολογήσεις του καλοκαιρού σχετικά με τον πίνακα της Super League λόγω φάλτσων της ΚΕΔ με τις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας