Πρώτη φορά συμβαίνει στην χώρα μας. Κομάντος από τέσσερις χώρες, ό,τι καλύτερο διαθέτουν οι ειδικές δυνάμεις των τεσσάρων αυτών χωρών, άρχισαν από το πρωί της Δευτέρας να συγκεντρώνονται στη χώρα μας για να συμμετάσχουν σε μια ειδικού σκοπού άσκηση με την επωνυμία ORION.
Πρόκειται για κομάντος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, τη Σερβία και την Κύπρο (της Εθνικής Φρουράς).
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η άσκηση γίνεται υπό την επίβλεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και πρόκειται να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νησιώτικη χώρα.
Θα περιλαμβάνει ειδικής αναγνώρισης, ανακατάληψης περιοχών (νησίδων, βραχονησίδων κτλ.), ασκήσεις αντιπερισπασμού, προσβολής στόχων και ελεύθερων σκοπευτών.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.