Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους για το ακίνητο της Σύρου
Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε μετά την έξοδο από την ανακρίτρια, αναφέρει: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι - όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος - «νομικά ανυπόστατη»
Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων και για την υπόθεση που συνδέεται με την πώληση του ακινήτου του στη Σύρο αφέθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε μετά την έξοδο από την ανακρίτρια, αναφέρει: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη».
Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.
Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.
Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας