Γιάννος Παπαντώνιου : Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τις μίζες για τις φρεγάτες
Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους βρέθηκε και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών .
Προθεσμία για τις 22 Απριλίου ζήτησε και πήρε προκειμένου να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.
Ο πρώην υπουργός κλήθηκε σήμερα σε συμπληρωματική απολογία σχετικά με το ξέπλυμα των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού.
Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους βρέθηκε και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών .
Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε:
«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς.»
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442