Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Fagradalsfjall
Όλες οι πτήσεις –εισερχόμενες και εξερχόμενες– στο διεθνές αεροδρόμιο Keflavik ανεστάλησαν, σύμφωνα με την ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία.
Με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των επιστημόνων για το ηφαίστειο Fagradalsfjall στην Ισλανδία, το οποίο εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας σεισμική δόνηση και μία τεράστια λάμψη στον ουρανό.
Όλες οι πτήσεις –εισερχόμενες και εξερχόμενες– στο διεθνές αεροδρόμιο Keflavik ανεστάλησαν, σύμφωνα με την ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το ξεκίνημα μίας διαδικασίας που θα έχει διάρκεια, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένουν εκρήξεις και σε άλλα ηφαίστεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η περιοχή είχε αποκλειστεί, καθώς οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει μεγάλη δραστηριότητα μάγματος στο υπέδαφος, με σαφώς ανοδικές τάσεις προς τον φλοιό της Γης.
Volcano eruption has started around Mt Fagradalsfjall, the westernmost part of the mountain ridge of the Reykjanes Peninsula, #iceland. Photo taken by @Vikurfrettir from the town Reykjanesbær.
Live stream at https://t.co/az8ndP8ePu (site might be down due to web traffic) pic.twitter.com/qlkN7iQPZU
— Tiny Iceland (@TinyIceland) March 19, 2021
- Με ελλείψεις η αντιμετώπιση αναπνευστικών παθήσεων στις απομακρυσμένες περιοχές
- Οι επιχειρήσεις συμφωνούν: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον – Αλλά αργεί να πάρει μπρος
- Συνταγή: Γεμιστό κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο & ψητά σπαράγγια
- Εξάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη στα λεωφορεία – Ποιες ώρες θα μείνουν ακινητοποιημένα
- Τραμπ: Καλεί σε ενωμένη δράση εναντίον «της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», μετά την επίθεση στην Αυστραλία
- Τα σνακ που τα βάζουν με την κούραση της δουλειάς
- Συννεφιασμένος ο καιρός με ασθενείς βροχές σε 3 περιοχές – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πώς μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι – Νέα ευνοϊκή ρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 17.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gerrit-vermeulen-p3UCTiZIU6M-unsplash-315x220.jpg)



























































![Η βροχή βάφτηκε κόκκινη στο Ορμούζ του Ιράν – Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blood-rain2-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442