Σπύρος Μπιμπίλας : «Είχα προειδοποιήσει κάποιους ηθοποιούς, αλλά δε με άκουσαν»
Ο κ. Μπιμπίλας αναφερόμενος σε όσα πρωτάκουστα και τρομακτικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόνισε για ακόμη μία φορά πως πολλά από όσα ακούγονται σήμερα ήταν γνωστά στους κόλπους του χώρου, αποδοκιμάζοντας βαθιά όσους έθιξαν την αξιοπρέπεια ανθρώπων με πρόφαση την τέχνη
Στην κρίση που περνά το ελληνικό θέατρο αναφέρθηκε σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Ο κ. Μπιμπίλας αναφερόμενος σε όσα πρωτάκουστα και τρομακτικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόνισε για ακόμη μία φορά πως πολλά από όσα ακούγονται σήμερα ήταν γνωστά στους κόλπους του χώρου, αποδοκιμάζοντας βαθιά όσους έθιξαν την αξιοπρέπεια ανθρώπων με πρόφαση την τέχνη.
«Οι κακές συμπεριφορές υπήρχαν πάντα στο θέατρο. Διαπληκτισμοί πάντα υπήρχαν. Η υποκριτική είναι δουλειά εντάσεων και ψυχολογικής πίεσης. Ο σκηνοθέτης για να μπεις σε έναν ρόλο στο κάνει βίωμα σε πιέζει αλλά πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Είναι απαράδεκτο ένας σκηνοθέτης να βάζει ηθοποιούς να κάνουν ακατονόμαστα πράγματα για να τους δοκιμάσει να δουν αν μπορούν» είπε.
«Όταν πήγα στον Νίκο Κούνδουρο για να με δει για έναν ρόλο με ρώτησε από την αρχή αν έχω πρόβλημα με το γυμνό. Δεν μου ζήτησε, όμως, ο άνθρωπος να πάω στη γωνία και να κάνω διαδικασίες διάφορες. Όσα ακούω σήμερα είναι εκτός ηθική κι ανθρώπινης αξιοπρέπειας» συμπλήρωσε.
«Είναι σαν την αρχαία τραγωδία, η ύβρις και η νέμεσις»
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η εξουσία διαφθείρει και ενδεχομένως αυτή να είναι η αιτία πίσω από τις τρομακτικές αυτές υποθέσεις.
Τέλος, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εξομολογήθηκε πως υπήρξαν αρκετές στιγμές που προσπάθησε ο ίδιος να συνετίσει κάποιους από τους φερόμενους ως δράστες κακοποιητικών συμπεριφορών χωρίς αποτέλεσμα.
«Είναι σαν την αρχαία τραγωδία, η ύβρις και η νέμεσις. Είχα καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν αγγίξει την ύβρις και μάλιστα είχα συμβουλεύσει κάποιους που τώρα κατηγορούνται αλλά δε με άκουσαν» κατέληξε.
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)










































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442