ΙΤΕ: Έρευνα σε εθελοντές εργαζομένους του ιδρύματος για την ταχεία ανίχνευση του κοροναϊού
Ερευνητικό έργο, με στόχο την ταχεία μοριακή ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιείται από τις 21 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, σε δείγματα εθελοντών εργαζομένων του ιδρύματος, οι οποίοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ενεργού λοίμωξης
Ερευνητικό έργο, με στόχο την ταχεία μοριακή ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιείται από τις 21 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, σε δείγματα εθελοντών εργαζομένων του ιδρύματος, οι οποίοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ενεργού λοίμωξης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιείται ειδική προσαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας «Safe in COVID-19», η οποία αποτελεί τμήμα της σουίτας εφαρμογών Integrated Care Solutions. Η πλατφόρμα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό των επισκέψεων εξέτασης για ταχεία ανίχνευση του κορονοϊού από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τη διαχείριση των ραντεβού από εξουσιοδοτημένα άτομα, καθώς και της λήψης του δείγματος των εργαζομένων, με τρόπο που διασφαλίζει πλήρως την ασφαλή διαχείριση των ανωνυμοποιημένων δεδομένων.
Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, το οποίο εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών πιστοποιημένο κατά ISO 27001:2013. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Ιωάννης Ταλιανίδης, διευθυντής ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, ο Γιώργος Χαμηλός, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ ΙΜΒΒ, ενώ υπεύθυνος της ψηφιακής πλατφόρμας «Safe in COVID-19» είναι ο Δημήτριος Κατεχάκης, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών ηλ-Υγείας, ΙΤΕ-ΙΠ.
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)


























![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442