Κοροναϊός : Συνεχίζει να θρηνεί νεκρούς η Ελλάδα – Κατέληξαν 43 άνθρωποι σε λίγες ώρες
Στην πλειονότητά τους, οι νέοι νεκροί, νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Άλλους 43 νεκρούς από κοροναϊό θρηνεί η χώρα μας, μέσα στις ώρες που ακολούθησαν από την χθεσινή επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ.
Στην πλειονότητά τους, οι νέοι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 60 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες στην Ελλάδα και ότι το σύνολο των νεκρών ανέρχεται στους 1.288.
Τα τελευταία στοιχεία
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, 3.209 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82.034, εκ των οποίων το 53.7% άνδρες, ενώ 4.714 (5.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20.917 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τετάρτης, 480 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 148 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 410 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442