Λουκασένκο προς Πομπέο : Λευκορωσία και Ρωσία θα απαντήσουν στις εξωτερικές απειλές
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις εξωτερικές απειλές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα κρατικά ΜΜΕ της Λευκορωσίας.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις εξωτερικές απειλές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα κρατικά ΜΜΕ της Λευκορωσίας.
Ο Λουκασένκο, που παραμένει στην εξουσία παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων με αίτημα την παραίτησή του, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο μιας πανεθνικής απεργίας, που θα μπορούσε να ξεκινήσει τη Δευτέρα, μετά το τελεσίγραφο που του έθεσαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι θα υπακούσει στο τελεσίγραφο και θα παραιτηθεί.
Στροφή προς την παραδοσιακή σύμμαχο Ρωσία
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε επιδιώξει να ρίξει γέφυρες με τη Δύση τα τελευταία χρόνια και ο Πομπέο είχε ταξιδέψει τον Φεβρουάριο στη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια «εξομάλυνσης» των δεσμών.
Όμως, η κρίση, μετά την αμφιλεγόμενη εκλογική αναμέτρηση με την οποία ο Λουκασένκο παρέμεινε στην εξουσία, τον οδήγησε πιο κοντά στην παραδοσιακή σύμμαχο Ρωσία.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Μινσκ και σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν σημαίες της αντιπολίτευσης, κατέκλυσαν τους δρόμους του Μινσκ και σήμερα, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετάδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
«Η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας. Την ίδια ώρα, οι χώρες είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις αναδυόμενες εξωτερικές απειλές», μετάδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας, που περιέγραφε την τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ανδρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442