Γαλλία: Θερμή υποδοχή σε βουλευτή που πέρασε έναν μήνα σε κώμα λόγω κοροναϊου
Τα μέλη του κοινοβουλίου σηκώθηκαν όρθια και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προς τιμή του Ραϊτσέρ, καθώς εκείνος ανέβαινε στο βήμα για να εκφωνήσει τον λόγο του. «Σας ευχαριστώ, είμαι πολύ συγκινημένος», είπε στους συναδέλφους του.
Οι βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν σήμερα έναν συνάδελφό τους, που επέστρεψε στη δουλειά του, αφού προσβλήθηκε από κοροναϊό και πέρασε έναν μήνα στην εντατική σε κωματώδη κατάσταση.
Ο πρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου Ρισάρ Φεράν είπε στους βουλευτές ότι δίνει τον λόγο στον Ζαν Λυκ Ραϊτσέρ, που πέρασε δυόμιση μήνες στο νοσοκομείο, έχοντας νοσήσει από τον νέο κοροναϊό.
Τα μέλη του κοινοβουλίου σηκώθηκαν όρθια και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προς τιμή του Ραϊτσέρ, καθώς εκείνος ανέβαινε στο βήμα για να εκφωνήσει τον λόγο του. «Σας ευχαριστώ, είμαι πολύ συγκινημένος», είπε στους συναδέλφους του.
Ο Ζαν Λυκ Ραϊτσέρ εκλέγεται βουλευτής από το 1988 και ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικανοί.
Εκπροσωπεί μία από τις περιοχές της ανατολικής Γαλλίας που επλήγησαν περισσότερο από το πρώτο κύμα της επιδημίας στις αρχές του 2020. Στην πρώτη ομιλία του μετά την επιστροφή του στα έδρανα του κοινοβουλίου, απηύθυνε έκκληση για καλύτερη κυβερνητική χρηματοδότηση στο σύστημα υγείας της χώρας.
«Πάρα πολλές δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν. Είμαι ζωντανός μάρτυρας», τόνισε ο Ραϊτσέρ, που φορούσε μάσκα.
«Μπορείτε να δεσμευτείτε ότι δεν θα κλείνετε πια κλίνες ή απαραίτητες υπηρεσίες στα νοσοκομεία;», ρώτησε ο Γάλλος βουλευτής τον πρωθυπουργό της χώρας Ζαν Καστέξ.
- Ισραηλινό πλήγμα σε ξενοδοχείο στη Βηρυτό – «Συμβάντα» σε δυο πλοία κοντά σε ΗΑΕ και Ομάν
- Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με κακάο και πορτοκάλι
- Φάρμακα παχυσαρκίας και μετά το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Το Ισραήλ βομβάρδισε ξενοδοχείο σε προάστιο της Βηρυτού
- Νεκρή 11χρονη από συντρίμμια στο Κουβέιτ
- Οι τροφές που κάνουν καλό στη μνήμη
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πρόγνωση ανά περιοχή
- Χάσμα 630,17 ευρώ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442