Οι συμμετασχόντες στη χθεσινή συνομιλία με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, αποχώρησαν από την εικονική συνάντηση με την αισιοδοξία ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη που έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη ενθαρρύνθηκαν από την πρόοδο της Λίγκας ως προς την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για την υγεία μετά την επιστροφή και τις θετικές συζητήσεις της Λίγκας με την Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ (NBPA) για την επιθυμία των παικτών να επανεκκινήσουν τελικά τη σεζόν.
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του στόχου να κάνουν τους υπαλλήλους των ομάδων και τους παίκτες να νιώσουν άνετα με την ιδέα ότι, εάν κάποιος βρεθεί θετικός στον κοροναϊό, το πρωτάθλημα δε θα ξαναδιακοπεί.
Ο Σίλβερ, μάλιστα, τόνισε τα εξής: «Εάν ένα δείγμα αποδειχθεί αρκετό για να διακοπεί το πρωτάθλημα, τότε πιθανότατα δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο».
Το ερώτημα όμως παραμένει: πόσα κρούσματα θα ήταν πάρα πολλά;
Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να λύσουν οι εμπειρογνώμονες του NBA, του NBPA και των ιατρών τις επόμενες εβδομάδες, πριν η Λίγκα και το NBPA μπορέσουν να δώσουν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της σεζόν.
Μόλις το NBA επισημοποιήσει την επιστροφή στο παιχνίδι, η διοργανώτρια Αρχή έδειξε ότι το σχέδιο θα ήταν να τυποποιήσει τις δοκιμές κοροναϊού μεταξύ των 30 ομάδων, ανέφεραν πηγές.
Προς το παρόν, το NBA επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν μια ποικιλία δοκιμών.
Όσον αφορά το αν θα συμμετέχουν και οι 30 ομάδες στην επιστροφή ή μόνο οι ομάδες που είχαν μια θέση στα πλέι-οφ, ακόμη δεν υπάρχει απόφαση.
Το NBA ανέφερε στους ιδιοκτήτες διάφορους παράγοντες που σκοπεύει να μελετήσει τις επόμενες δύο έως τέσσερις εβδομάδες, πριν αποφασίσει για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
Ο Νεοκλής Αβδάλας επέστρεψε από τις ΗΠΑ και στο εξής θα συμμετέχει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Τι ισχύει με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο υπόλοιπο της σεζόν.
Η «νέα» Εθνική που παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με την Παραγουάη, είναι μια εκδοχή χωρίς προοπτική και με συγκεκριμένες «δεσμεύσεις», που την κρατούν δέσμια στην εξέλιξη. Η διαχείριση του Κωνσταντέλια και το παλαιότερο παράδειγμα με τον Φορτούνη, δείχνουν τον δρόμο για όσα... δεν πρέπει να γίνουν.
Ο Άρης Betsson έφυγε με το διπλό από την Ρόδο (96-92), για την 23η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Ρεκόρ καριέρας σε πόντους ο Αμίν Νουά με 31. Εξαιρετικός και ο Αντετοκούνμπο με πέντε τάπες.