Νέα Υόρκη: Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες Μάιο μήνα
Μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια ασυνήθιστη πολική δίνη, που συμβαίνει μια φορά ανά γενιά μήνα Μάιο!
Τι κι αν ο κόσμος εδώ τρέχει στις παραλίες, στις βορειοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε να χιονίζει.
Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, καθώς το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά σε μέρη με υψόμετρο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τη Νέα Αγγλία, ενώ στα λευκά ντύθηκαν ακόμη και παράκτιες περιοχές από το Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Βοστώνη μέχρι το Μανχάταν, όπου το Central Park είχε να δει χιόνι τέτοια εποχή από το 1977!

Μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια ασυνήθιστη πολική δίνη, που συμβαίνει μια φορά ανά γενιά μήνα Μάιο!
Μάλιστα στη Μασαχουσέτη είχε να χιονίσει τόσο πολύ τέτοια εποχή από τον Μάιο του 2002.
Snow in New York City! pic.twitter.com/lQOR4Tw9RA
— Seth Travis (@sethtravis) May 9, 2020
Χιόνια και αρνητικές θερμοκρασίες
To χιόνι έφθανε μέχρι τα γόνατα στο εθνικό πάρκο Franconia Notch του Νιου Χάμσαϊρ, ενώ οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν και σε περιοχές του Νιου Τζέρσι και της Νέας Υόρκης, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν για τον σχηματισμό παγετού στην Πενσυλβάνια.
Η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter ένα χάρτη που δείχνει πώς ο «τρελαμένος» καιρός χώρισε στα δύο τη χώρα: στην Καλιφόρνια αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Μέιν στους 8C!
«Θα έχει περισσότερη ζέστη στην Αλάσκα παρά στην Ατλάντα της Τζόρτζια», σχολίασε ο μετεωρολόγος Μπέρνι Ρένο του Accu Weather.
https://www.youtube.com/watch?v=t6IfYmo7MQY&feature=emb_logo
Τι είναι η πολική δίνη
Η λεγόμενη «πολική δίνη», προκύπτει από την κίνηση των ισχυρών, ανωτέρου επιπέδου, ανέμων που συνήθως βρίσκονται στον βόρειο πόλο σε μια αριστερόστροφη κατεύθυνση δημιουργώντας ένα πολικό σύστημα χαμηλής πίεσης. Αυτοί οι άνεμοι τείνουν να κρατούν τον τσουχτερό κρύο αέρα κλειδωμένο στις αρκτικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Ωστόσο με την κατάλληλη ευκαιρία, αυτή η δίνη μπορεί να παραμορφωθεί και να βουτήξει πολύ νοτιότερα από ότι συνήθως, επιτρέποντας τον κρύο αέρα να παγώσει και πιο χαμηλές περιοχές. Ωστόσο ένα τέτοιο φαινόμενο επηρεάζει κυρίως τις βορειότερες περιοχές του πλανήτη, όπως τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου ανησυχούσε για τις ερωτικές σκηνές με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στο «Marty Supreme» – Τελός καλό, όλα καλά
- Η ΕΕ θα σηκώσει το γάντι Τραμπ; – Σχέδια γα δασμούς-αντίποινα 93 δισ. ευρώ
- Χαμός στον τελικό του Κόπα Αφρικα: Έφυγαν οι Σενεγαλέζοι στο 97′ μετά το πέναλτι υπέρ του Μαρόκου (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442