Ξεχνά τις πρακτικές του ο Τσίπρας: Η ειρωνική ανάρτηση για τις εκκενώσεις καταλήψεων
Την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στο οποίο διέμεναν πρόσφυγες, στα Εξάρχεια, σχολίασε –αν και λίγο αργοπορημένα- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στο οποίο διέμεναν πρόσφυγες, στα Εξάρχεια, σχολίασε –αν και λίγο αργοπορημένα- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Δευτέρας, η αστυνομία προχώρησε εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια, το οποίο λειτουργούσε παλιότερα ως σχολείο, όπου διέμεναν πρόσφυγες.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο διέμεναν 143 πρόσφυγες, εκ των οποίων 56 ήταν παιδιά.
«Θα κοιμόμαστε ασφαλείς…»
Σχολιάζοντας την επιχείρηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε: «Συγχαρητήρια στην «προοδευτική» κυβέρνηση Μητσοτάκη»
«Τώρα που εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς…» συμπλήρωσε.
Συγχαρητήρια στην «προοδευτική» κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα που εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς…https://t.co/L8AwKazoJU
— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) September 24, 2019
Οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος
Ο κ. Τσίπρας μάλλον λησμονεί τις πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν τους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος, καθώς είχαν εκτοπιστεί από τις καταλήψεις στις οποίες διέμεναν.

Η κυβέρνηση, τότε, είχε εκκενώσει κτίριο των Εξαρχείων στο οποίο στεγάζονταν πρόσφυγες, αλλά η έλλειψη σχεδίου οδήγησε πολλούς από αυτούς, ανάμεσα τους και παιδιά, να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα καθώς δεν υπήρχε κάποιος χώρος φιλοξενίας.
Μάλιστα για να «σπάσει» τη διαμαρτυρία τους είχε προχωρήσει σε προσαγωγή περισσότερων από 70 ατόμων, μεταφέροντας τους στη ΓΑΔΑ με επιστρατευμένα πούλμαν και βανάκια.

- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
- Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μία… πολυάσχολη χρονιά – Πόσες χώρες βομβάρδισαν οι ΗΠΑ;
- Ο Τσάρλι Χάναμ φοβόταν ότι έκανε λάθος που δέχθηκε να υποδυθεί τον κατά συρροή δολοφόνο Εντ Γκέιν στο «Monster»
- Γουόκαπ ενόψει Παναθηναϊκού: «Μου αρέσει να παίζω στο ΟΑΚΑ, νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί την πρώτη φορά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)












































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442