Γκίνζμπουργκ: «Αν είμαστε πλήρεις μπορούμε μετάλλιο σε Eurobasket»
Ο προπονητής της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, μίλησε για την γενικότερη παρουσία της Τσεχίας στην διοργάνωση, τονίζοντας ότι αν είναι πλήρεις στο μέλλον, ίσως κατακτήσουν και μετάλλιο.
Η Τσεχία ηττήθηκε 90-81 από την Σερβία και κατετάγη στην έκτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, έκανε τον απολογισμό της ομάδας του στο τουρνουά, όντας αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Αυτό το ματς… Στύψαμε το λεμόνι! Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο τέλος μένει το όμορφο ταξίδι. Κερδίσαμε μεγάλες ομάδες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ.
Είμαι χαρούμενος γιατί το μπάσκετ στην Τσεχία έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, είμαι χαρούμενος και για τον Πάβελ Πούμπρλα που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα.
Παίξαμε χωρίς τον MVP Γιαν Βέσελι και δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ίσως θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε ένα μετάλλιο σε ένα EuroBasket αν είμαστε πλήρεις».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Γερμανία για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν, έτοιμος να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη για να φτάσει στην ανατροπή, όπως ανέφερε στο μήνυμά του ο Ροντινέι.
Ασταμάτητοι οι Ντιτρόιτ Πίστονς, νίκησαν και μέσα στη Νέα Υόρκη τους Νικς με 126-111, με τον Κέιντ Κάνιγχαμ, να βάζει 42 πόντους. - Όλα τα αποτελέσματα του NBA.