Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πέντε υποψηφίους εξετάζει ο Τραμπ για τη θέση του Μπόλτον

ΗΠΑ: Πέντε υποψηφίους εξετάζει ο Τραμπ για τη θέση του Μπόλτον

Μία μέρα μετά την αιφνίδια απόλυση του Τζον Μπόλτον, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι εξετάζει ονόματα πέντε υποψηφίων με «πολλά προσόντα» για την κρίσιμη θέση του ειδικού συμβούλου για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει πέντε υποψήφια ονόματα για το πόστο του συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, μια μέρα μετά την αιφνίδια απόλυση του Τζον Μπόλτον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο πρώην σύμβουλός του δεν ευθυγραμμιζόταν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι ο Τζον Μπόλτον έκανε πολλά λάθη, όπως να προσβάλει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας η αμερικανική κυβέρνηση να ακολουθήσει το «μοντέλο Λιβύης» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέλυσε χθες το «γεράκι» του Λευκού Οίκου, εν μέσω των διαφωνιών τους για το πώς θα χειριστούν τα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία. Η ανακοίνωση της απόλυσης έγινε μάλιστα μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε σήμερα πως ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο ίδιος διαφωνούσε μαζί του για την πολιτική απέναντι στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι ο Μπόλτον σε αυτό το ζήτημα είχε ξεπεράσει τα όρια.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024