Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ «τιτίβισε» την απόλυση του Μπόλτον

Ο Τραμπ «τιτίβισε» την απόλυση του Μπόλτον

Την απόλυση του Συμβούλου του για την Εθνική Ασφάλεια, Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την απόλυση του Συμβούλου του για την Εθνική Ασφάλεια, Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Χτες βράδυ, ενημέρωσα τον Τζον Μπόλτον, ότι οι υπηρεσίες του δε χρειάζονται πλέον στον Λευκό Οίκο. Διαφώνησα έντονα με πολλές από τις προτάσεις του, όπως και άλλοι στη Διοίκηση και επομένως ζήτησα την παραίτηση του» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Μπόλτον για τις υπηρεσίες του ενώ ανέφερε πως θα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του την επόμενη βδομάδα.

Η συνάντηση με τους Ταλιμπάν

Πριν λίγες μέρες είχε προηγηθεί η είδηση ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχε προσκαλέσει την Κυριακή, για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι και με τους «κύριους ηγέτες των Ταλιμπάν».

Ωστόσο, η συνάντηση ακυρώθηκε μετά από πρόσφατη βομβιστική επίθεση των εξτρεμιστών στην Καμπούλ, όπου σκοτώθηκε και ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Twitter ότι τερματίζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, οι οποίες μετά από έναν χρόνο συνομιλιών είχαν φτάσει στο όριο της σύναψης μιας ιστορικής συμφωνίας για τον τερματισμό του 18ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, χαρακτήρισε την επίτευξη ειρήνης με τους Ταλιμπάν ως άσχετη με την ακύρωση της συνάντησης, υπενθυμίζοντας στον πρόεδρο Τραμπ για τις πιθανές παγίδες της όποιας συμφωνίας, όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μπόλτον εξέφρασε τη δυασαρέσκειά του προς τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, που συμφώνησε με τους Ταλιμπάν σε όρους που σύμφωνα με τον Μπόλτον ήταν πολύ ασαφείς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024