Δραγασάκης: Τα αποθέματα επιτρέπουν να μην δανειστούμε ως το 2023
Ο κ. Δραγασάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης και τις ενέργειες για την αποπληρωμή των δανείων από το ΔΝΤ - κυρίως των ακριβών δανείων, όπως διευκρίνισε - αλλά και στα αποθέματα που για πρώτη φορά επιτεύχθηκαν και επιτρέπουν στην Ελλάδα να μην καταφύγει σε δανεισμό μέχρι το 2023.
Τα βήματα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Ο κ. Δραγασάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης και τις ενέργειες για την αποπληρωμή των δανείων από το ΔΝΤ – κυρίως των ακριβών δανείων, όπως διευκρίνισε – αλλά και στα αποθέματα που για πρώτη φορά επιτεύχθηκαν και επιτρέπουν στην Ελλάδα να μην καταφύγει σε δανεισμό μέχρι το 2023.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν έβγαλε απλώς τη χώρα από τα Μνημόνια, από το τέλμα που είχε δημιουργηθεί το 2014, με την κοινωνία όρθια, αφού καταφέραμε να πάρουμε μέτρα που απέτρεψαν τουλάχιστον την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά δημιουργήσαμε και δημιουργούμε σημαντικές δυνατότητες για την επόμενη τετραετία και την επόμενη δεκαετία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Επισήμανε δε ότι αυτό είναι το «αφανές έργο της κυβέρνησης» διότι, όπως είπε, τα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται γι αυτά αλλά ούτε και η κυβέρνηση, στο βαθμό που θα έπρεπε, έχει την δυνατότητα να το προβάλλει.
«Αναφέρομαι στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, κατάφερε να έχει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας» είπε και εξήγησε ότι πέραν των αρχικών, του «μαξιλαριού», τα αποθέματα έχουν αυξηθεί και με την πρόσβαση στις αγορές και με τον δανεισμό τον οποίο κάνουμε.
Επικαλούμενος διεθνή έκθεση, ο κ. Δραγασάκης, τόνισε ότι τα αποθέματα που έχουμε μας επιτρέπουν να μην χρειαστεί να δανειστούμε μέχρι το 2023. Φυσικά – όπως προσέθεσε – η κυβέρνηση είναι σε συζήτηση, με στόχο να αποπληρωθούν κάποια δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (και όχι μόνο) κυρίως ακριβά δάνεια, ενώ υπογράμμισε ότι γενικά αυτή η ρευστότητα μας δίνει την δυνατότητα, να βελτιωθεί η διεθνής πιστοληπτική εικόνα της χώρας, να έχουμε διαρκείς βελτιώσεις, να πέσουν τα επιτόκια και στην πορεία να βρούμε και τρόπους ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και την ανάκαμψη.
Στο πλαίσιο της δυνατοτήτων αυτών της χώρας, ο κ. Δραγασάκης, ενέταξε και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα και σημείωσε: «Το γεγονός ότι η χώρα έχει αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία επικαιροποιείται και εξειδικεύεται, ότι αποκτά σύγχρονες πολιτικές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και το αδειοδοτικό περιβάλλον, το γεγονός ότι δημιουργούμε χρηματοδοτικά εργαλεία, που – συμπληρωματικά με τις τράπεζες προφανώς – μας επιτρέπουν να καλύψουμε ταχύτατα τα χρηματοδοτικά κενά, είναι δυνατότητες του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας