ΑΕΚ : «Να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη για ένα ακόμα μεγάλο βήμα»
Η ΠΑΕ ΑΕΚ κάνει κάλεσμα στον κόσμο για το μεγάλο ματς κόντρα στην Βίντι και παράλληλα τους ζητά να έχουν κόσμια συμπεριφορά ώστε να μην υπάρξει κάποια τιμωρία.
Η ΑΕΚ δίνει αύριο (22:00) κόντρα στην Βίντι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της, με στόχο την επιστροφή στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανάρτησή της στα social media κάλεσε τον κόσμο της ομάδας που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ να στηρίξει τους παίκτες της Ένωσης από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, με κόσμια συμπεριφορά για να μην υπάρξει οποιαδήποτε πιθανή τιμωρία.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Η ομάδα μας φιλοξενεί αύριο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, MOL VIDI, και φιλοδοξεί να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά από δώδεκα χρόνια!
Στο πλαίσιο αυτού του ιστορικού στόχου, που θα πιστοποιήσει την αλλαγή επιπέδου για την πρωταθλήτρια Ελλάδας, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ομάδας χρειάζονται την απόλυτη στήριξη του κόσμου της ομάδας μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλο, στις αρχές και στους αυστηρούς κανονισμούς της UEFA, αλλά και στη διαφορετικότητα και τα υψηλά ποδοσφαιρικά ιδεώδη, τα οποία πρεσβεύει η ΑΕΚ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημαίνει σε όλους τους τόνους στους φιλάθλους της ότι απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η χρήση πυρσών, φωτοβολίδων, βεγγαλικών, κροτίδων και λέιζερ, κάτι που αν συμβεί θα θέσει σε κίνδυνο την ομάδα μας ενόψει της επικείμενης επιστροφής της στους ομίλους του UEFA Champions League.
Aυτό που σε κάθε περίπτωση απαιτείται είναι η απόλυτη συμμόρφωση με τις εντολές των αστυνομικών αρχών, των υπεύθυνων για την τήρηση της τάξης αλλά και με τις υποδείξεις και την σήμανση, που έχει τοποθετηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο από την διοργανώτρια UEFA. Είναι επίσης υποχρεωτικό να κρατάμε «καθαρούς» για λόγους ασφαλείας τους διαδρόμους των εξεδρών.
Καλούμαστε να δείξουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη για ένα ακόμα μεγάλο βήμα. Καλούμαστε εκ νέου να την στηρίξουμε αλλά και να διαφημίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρσι. Οι εξετάσεις, που από αύριο κιόλας θα δίνουμε, θα είναι συνεχείς, θα είναι και αυστηρές.
Είμαστε πρώτα απ’ όλα υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την ομάδα μας αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενη τιμωρία.
Σας περιμένουμε όλους στο μεγάλο ταξίδι μέχρι τα αστέρια!»
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.
Στην 15η θέση η Γιουβέντους μετά το 2-0 επί της Μπενφίκα και μετρά 12 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις ομάδες της οκτάδας. Η Μπενφίκα θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αλλά ο Παυλίδης έχασε πέναλτι
Μετά από ένα ανοιχτό πρώτο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές στο δεύτερο και επικράτησε με 4-2 της Σλάβια στην Πράγα κάνοντας μεγάλο βήμα για την οκτάδα.