Επίσκεψη εργασίας στην Φρανκφούρτη έχει προγραμματίσει για τις 13 και 14 Ιουνίου, κυβερνητική αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θα συζητήσει με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ τις εξελίξεις στο ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζάεφ θέλει να ταξιδέψει στη Γερμανία έχοντας συμφωνήσει με την Ελλάδα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία εάν δεν υπάρχει λύση μέχρι τότε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία επιθυμεί άμεση επίλυση του ζητήματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, τον κ. Ζάεφ θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για Οικονομικά Θέματα Κότσο Ανγιούζεφ, ο υπουργοί Οικονομικών Ντράγκαν Τεντόφσκι, Οικονομίας Κρέσικ Μπεκτεζί, Υγείας Βένκο Φίλιπτσε και ο διευθυντής της Υπηρεσίας για τις Τεχνολογικές Βιομηχανικές Ζώνες Ανάπτυξης (DTIDZ) Αλεξάνταρ Μλαντένοφσκι.
Η αντιπροσωπεία θα έχει επίσης συναντήσεις με καθηγητές και ιατρούς στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης και με στελέχη της Deutsche Bank και γερμανικών εταιρειών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.