Τουλάχιστον 15 αφρικανοί μετανάστες έχασαν την Κυριακή τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν για να φθάσουν στην Ευρώπη ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.
Η ακτοφυλακή και οι αρχές πολιτικής προστασίας διέσωσαν 19 από τους 34 επιβαίνοντες στο πλοιάριο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS.
Το πλοιάριο βυθίστηκε στ΄ανοικτά των ακτών της πόλης-λιμάνι Οράν στη Μεσόγειο, που βρίσκεται περίπου 450 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας μετά το Αλγέρι, δήλωσε ο αξιωματικός στο τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar, προσθέτοντας ότι το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από το Μαρόκο.
Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβαινόντων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας δήλωσε ότι η βορειοαφρικανική χώρα του δοκιμάζεται από εισροές παράτυπων μεταναστών από τις υποσαχάρειες χώρες καθώς η Ευρώπη έχει καταστήσει δυσκολότερη την αναχώρηση πλοιαρίων από τη Λιβύη και άλλες χώρες.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας