Διχογνωμία μεταξύ ΥΠΕΝ και ΑΕΚ για την έκδοση άδειας του γηπέδου
Στην ΑΕΚ ρίχνει την ευθύνη για την καθυστέρηση της έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Στην ΑΕΚ ρίχνει την ευθύνη για την καθυστέρηση της έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:
«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόοδο που έχει σημειώσει η υπόθεση του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει τα εξής:
· Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της.
· Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ, έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806.
Αυτά προς απάντηση δηλώσεων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως προς το σημείο που βρίσκεται το έργο, προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης».
Και η απάντηση της ΑΕΚ…
Το πλήρες χρονικό των διαδικασιών που αφορούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στην Νέα Φιλαδέλφεια, δίνει σήμερα στην δημοσιότητα με σχετική ανακοίνωση, η ΠΑΕ. Αφού γίνεται λεπτομερής αναφορά στα όσα έχουν συμβεί από τον Δεκέμβριο του 2014, οι διοικούντες την Ενωση, καταλήγουν με την φράση «Για εμάς δεν υπάρχουν νέες δικαιολογίες, ούτε περαιτέρω προφάσεις για νέες καθυστερήσεις».
Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής:
«Ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ από το Δεκέμβριο του έτους 2014. Η επίσημη και πλήρης υποβολή της ΜΠΕ έγινε από την ΑΕΚ στο Υπουργείο στις 31 Μαρτίου 2015 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 147738.
Από τότε έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες διαβούλευσης και δημοσιότητας και όλες οι προθεσμίες για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, όπως προβλέπονται στη νομοθεσία. Έχουν μάλιστα παρέλθει όχι μόνο οι νόμιμες προθεσμίες, αλλά και οι προθεσμίες διαβούλευσης που το ίδιο το Υπουργείο κατ’ εξαίρεση παρέτεινε με δική του απόφαση το καλοκαίρι του 2015, σε αντίθεση μάλιστα με τις πάγιες διοικητικές πρακτικές. Το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του έργου έχει καταστεί εκπρόθεσμο και όχι βεβαίως με ευθύνη της ΑΕΚ. Οι ημερομηνίες από μόνες τους το αποδεικνύουν. Θα ήταν πολύ εύκολο να επικαλεστούμε όλες τις μέχρι σήμερα αναίτιες καθυστερήσεις.
Ο Μάρτιος του 2015, όταν και έγινε η επίσημη κατάθεση της ΜΠΕ μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, που γνωμοδοτεί επί της ΜΠΕ το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, καταδεικνύουν περίτρανα τις καθυστερήσεις. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημα έγγραφα, που έχουν κατατεθεί και τους αριθμούς πρωτοκόλλων.
Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται απόλυτα τις δημόσιες αρχές και τη συνεργασία της με όλους τους αρμόδιους φορείς, που εμπλέκονται στις διοικητικές διαδικασίες για την αδειοδότηση του νέου γηπέδου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του νέου μας γηπέδου με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμετωπίζοντας συστηματικά όλους τους όρους και προϋποθέσεις που μας τίθενται συνεχώς από τις αρχές.
Εχουμε ανταποκριθεί σε ό,τι μας έχει ζητηθεί. Μας δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι η έκδοση της άδειας για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγάλου μας ονείρου. Για εμάς δεν υπάρχουν νέες δικαιολογίες, ούτε περαιτέρω προφάσεις για νέες καθυστερήσεις».
«Κάποια στιγμή τελειώνει ο διάλογος»
Στη νέα ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει: «Οι απόψεις μας είναι γνωστές, διατυπωμένες ξεκάθαρα και θα μπορούμε να τις συζητάμε για χρόνια! Ήδη έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και είναι απόλυτα λογικό οι φίλαθλοί μας και να απορούν και να αγωνιούν. Κάποια στιγμή τελειώνει ο διάλογος, μπαίνουν οι υπογραφές και ξεκινούν τα έργα».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.