Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι αντιδράσεις των διεκδικητών της προεδρίας της FIFA για Μπλάτερ

Οι αντιδράσεις των διεκδικητών της προεδρίας της FIFA για Μπλάτερ

Ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα για την προεδρία της FIFA στις εκλογές του Φεβρουαρίου βρήκαν οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου, μετά την έρευνα που άνοιξαν οι ελβετικές Αρχές σε βάρος του Σεπ Μπλάτερ με τις κατηγορίες της εγκληματικής κακοδιαχείρησης και υπεξαίρεσης. Πρώτος ο Πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ-Χουσεϊν δήλωσε πως  η ανάγκη για αλλαγή στη FIFA είναι πιο καθαρή από ποτέ. Από την άλλη πλευρά φαβορί θεωρείται ο Μισέλ Πλατινί, με τον πρόεδρο της UEFA να περνάει στην αντεπίθεση δηλώνοντας πως: «Με εμένα δεν θα υπάρχει πολιτική, Με εμένα θα υπάρχει ποδόσφαιρο, όχι πολιτική».

Ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα για την προεδρία της FIFA στις εκλογές του Φεβρουαρίου βρήκαν οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου, μετά την έρευνα που άνοιξαν οι ελβετικές Αρχές σε βάρος του Σεπ Μπλάτερ με τις κατηγορίες της εγκληματικής κακοδιαχείρησης και υπεξαίρεσης.

Δεν τα παρατάει ο Πρίγκιπας, Αλ-Χουσεϊν

Πρώτος ο Πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ-Χουσεϊν δήλωσε πως η ανάγκη για αλλαγή στη FIFA είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Θυμίζουμε πως ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας, ηττήθηκε στις εκλογές του Μαΐου από τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος όμως λίγες μέρες μετά παραιτήθηκε, λόγω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο.

«Η ανάγκη για νέα ηγεσία που μπορεί να επανακτήσει αξιοπιστία της FIFA δεν ήταν ποτέ πιο φανερή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου οι ομοσπονδίες μέλη της FIFA θα μπορούν να συγκεντρώνονται στο ποδόσφαιρο αντί να ανησυχούν για το επόμενο σκάνδαλο ή την επόμενη ποινική έρευνα στις οποίες θα εμπλέκεται η ηγεσία της FIFA».

Φαίνεται λοιπόν πως ο 39χρονος πρίγκιπας σεν πτοείται και θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του προέδρου της FIFA.

Μισέλ Πλατινί: Το φαβορί

Από την άλλη πλευρά φαβορί θεωρείται ο Μισέλ Πλατινί, με τον πρόεδρο της UEFA να περνάει στην αντεπίθεση δηλώνοντας πως: «Με εμένα δεν θα υπάρχει πολιτική, Με εμένα θα υπάρχει ποδόσφαιρο, όχι πολιτική».

Ενώ και ο πρώην πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας, Μαρκ Πάλιος, δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία του Πλατινί βρίσκεται στα ύψη μετά τις κατηγορίες προς τον Σεπ Μπλάτερ.

Μπορεί να συνεχίσει ο Μπλάτερ λένε στη FIFA

Από την άλλη βέβαια ενώ όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κατακρίνει τη FIFA, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν θεωρούν πως υπάρχει λόγος να παραιτηθεί και θα μπορεί να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του μέχρι τον Φεβρουάριο.

Η ανάκριση του Μπλάτερ

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν την Παρασκευή ο Σεπ Μπλάτερ δέχτηκε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γενικό εισαγγελέα της Ζυρίχης, ο οποίος τον ανέκρινε με τις κατηγορίες
της εγκληματικής κακοδιαχείρησης και της υπεξαίρεσης.

Έκτοτε έχει υπάρξει σειρά εξελίξεων, με δηλώσεις και ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ιστορία αυτή έχει ακόμα πολύ μέχρι να ολοκληρωθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο